Denizlili tekstilciler Polonyalı alıcılarla buluştu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizlili tekstilciler Polonyalı alıcılarla buluştu

Denizlili tekstilciler Polonyalı alıcılarla buluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Kasım 2023 Cuma - 13:06Güncelleme: 10 Kasım 2023 Cuma - 13:06
Denizlili tekstilciler Polonyalı alıcılarla buluştu

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), ev tekstili üreticisi firmalar ile Polonyalı alıcıları Varşova’da buluşturdu.

DENİB’in Ticaret Bakanlığının destekleriyle sürdürdüğü “Denizli Ev Tekstil Sektörü Yurt Dışı Pazarlama Takımı Uluslararası Rebaketi Geliştirme Projesi” kapsamında, 8-10 Kasım tarihleri arasında Polonya’nın başkenti Varşova’da tanıtım programı düzenledi.

Proje üyesi 9 firma ve 17 kişiden oluşan heyet, Varşova’da Polonya'nın önde gelen satın alımcılarıyla ikili iş görüşmeler yaptı. Denizli heyeti, Polonya’dan 28 alıcı firma ile yaklaşık 100 ikili iş görüşmesinde bulundu.

Bu arada, Türkiye’nin Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş, Polonya Ticaret Müşavirleri Betül Büke Karaçin ve Nevra Genç, tanıtım programına katılan Denizlili tekstilcileri ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.

DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Polonya programıyla ilgili “Denizli’nin Polonya’ya ihracatı 2022 yılında yüzde 2,5 artışla 67,5 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu yılın ocak-ekim döneminde ise yüzde 17 azalışla 48,3 milyon dolar oldu. İlimizin Polonya’ya olan tekstil-konfeksiyon sektörü ihracatını değerlendirdiğimizde ise, 2022 yılında 21 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, 2023 yılının ilk 10 ayında ise 14 milyon dolara ulaştığını görüyoruz” dedi.

Polonya’nın Avrupa’da önemli pazarlardan olduğuna dikkati çeken Memişoğlu, “Son yıllarda ülkenin tekstil-konfeksiyon ithalatında yukarı yönlü bir ivmelenme var. DENİB’in UR-GE kapsamındaki ilk yurt dışı pazarlama programını 2014 yılında Polonya’ya gerçekleştirmiştik. O zamandan bu zamana Polonya’nın hem çok gelişmiş olduğunu hem de Avrupa pazarı için öneminin ulaştığı boyutu daha iyi anlama şansımız oldu. Polonya’ya ihracatımızın önümüzdeki dönemde, gerçekleştirdiğimiz yurt dışı pazarlama programların da desteğiyle giderek artacağına inanıyorum” diye konuştu.