Duayen sanayici Duman: İşçi sorunu nedeniyle yatırım yapamıyoruz – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
13 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Duayen sanayici Duman: İşçi sorunu nedeniyle...

Duayen sanayici Duman: İşçi sorunu nedeniyle yatırım yapamıyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Kasım 2021 Salı - 11:56Güncelleme: 2 Kasım 2021 Salı - 12:06
Duayen sanayici Duman: İşçi sorunu nedeniyle yatırım yapamıyoruz

Denizli’de sanayicilerin en büyük sorunlarının başında çalıştıracak eleman bulamamak geliyor. İşçi sıkıntısı nedeniyle Çardak OSB’de bulunan yerlerine yatırım yapamadıkları söyleyen iş insanı İrfan Duman, 830 kişiye iş verdiklerini, 300-350 kişilik daha istihdam yaratabileceklerini, ancak işçi sıkıntısı nedeniyle projelerini uygulayamadıklarını belirtti.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde üç ayrı fabrikada oto camından, cam tencere kapağına kadar üretim yapıp 33 ülkeye ihraç eden sanayici İrfan Duman, tesislerinde 830 kişiye iş verdiklerini, Çardak Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arsalarına da yatırım yapmak istediklerini, ancak işçi problemi nedeniyle bunu gerçekleştiremedikleri söyledi.

Çardak OSB ile birlikte 300 -350 kişiye daha iş verebileceklerini anlatan Duman, “50 yıldır bu işin içerisindeyiz, üretim yapıyoruz. Son yıllar çok güzel makineler aldık. Yurt dışı pazarlarımız çok ve iç piyasada 8 yerde bölge müdürlüğümüz var. Sigortalara çok iyi bir hizmet veriyoruz. Hizmetlerimiz güzel, fakat kiminle konuştuysak arkadaşların derdi işçi” dedi.

"MÜHENDİSLERİN YARI MAAŞINI DEVLET, YARISINI BİZ VERELİM"

Okulunu bitirip gelmiş bir mühendise milyon dolarlık makineleri emanet edemediklerini, o makinenin başında çalışan yetişmiş elemana 4 bin TL maaş verirken mühendise 6 bin TL veremediklerine dikkat çeken Duman, şöyle konuştu:

“Mühendisler direkt okuldan geldiği için makinenin başına veremiyoruz, çalıştıramıyoruz. Sebebi makinelerde çalışan çocuklar 4 bin TL civarında para alıyor. Gelen mühendise 4 bin liranın üzerinde para verme şansımız yok. Çalışanlar bu sefer darılıyorlar. Onun mühendisliğini düşünmüyor, ‘ben daha iyi biliyorum’ diyor. Mühendis arkadaşlar orada çalışmış olsa güzel işler çıkartılar. Mühendisler sanayide makine başında çalışmaya alışana kadar biraz devletimizin yardımcı olması lazım. Mesela 3 bin TL biz veriyorsak, 3 bin TL de devlet verir, eline 6 bin TL geçmiş olur. Makine çalıştırmayı da iyi bir ellere teslim etmiş oluruz.”

“YENİ YATIRIM YAPAMIYORUZ”

Yaşanan işçi problemi nedeniyle Çardak Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yerlerine yatırım yapamadıklarını anlatan Duman, “Çardak Organize Sanayi de yerimiz var. Çok istiyorum oraya da yatırım yapmayı. Projelerimiz dosya içerisinde duruyor. 300-350 kişi daha alma şansımız var. Ama işçi bulamadığımız için hep kısır çekişmeler içinde yürüyüp gidiyoruz. Buharkent'ten işçi getiriyorum. Sarayköy'den, Çal-Akkent'ten Çardak tarafından hep işçi taşıyoruz. Bu da maliyetlerimizi arttırıyor” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)