İş kadını Aslı Kasapoğlu, BM’de sürdürülebilirliği anlattı – D20Haber
07.05.2024, Salı
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. İş kadını Aslı Kasapoğlu, BM’de sürdürülebilirliği...

İş kadını Aslı Kasapoğlu, BM’de sürdürülebilirliği anlattı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Eylül 2023 Çarşamba - 14:40Güncelleme: 20 Eylül 2023 Çarşamba - 14:40
İş kadını Aslı Kasapoğlu, BM’de sürdürülebilirliği anlattı

Denizli’de üretim yapan Aslıteks’in Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kasapoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi Liderler Zirvesi’nde sürdürülebilirliği anlattı.

Denizli’nin başarılı iş kadınlarından Aslıteks Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kasapoğlu, ABD’nin New York kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük sürdürülebilirlik inisiyatifi olarak kabul edilen United Nations (UN) Global Compact Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer aldı.

Kasapoğlu, konuşmacı olarak katıldığı zirve programında, İş Dünyası ve İnsan Hakları Programı’nda geliştirdiği projeler ile Aslıteks’te yapılan çalışmaları ve oluşturduğu RESPECT programını anlattı. Sürdürülebilirlik alanında düşünce liderliği yapan Kasapoğlu, hem Aslıteks’te hem de sivil toplumda çalışan hakları konusundaki bakış açısını ve vizyonunu katılımcılarla paylaştı.

Konuşmacılar arasında sürdürülebilirlik konusunda dünyanın en önde gelen yöneticileriyle birlikte, su ve sanitasyon alanında çalışmalar yapan water.org’un kurucularından Hollywood yıldızı Matt Damon da yer aldı.

Aslıteks RESPECT çatısı altında geliştirdiği sürdürülebilirlik projeleriyle dikkat çekiyor. Son olarak toplumsal cinsiyet eşitliği başlığında gerçekleştirilen “Eşit Yarınlar İçin Değişim” projesiyle dünyanın en iyi işverenlerini ve İK uygulamalarını ödüllendiren uluslararası The Stevie Awards’ta “Yılın Düşünce Liderliği” kategorisinde altın ödül kazandı.