Denizlili iş insanlarına savunma sanayine yatırım yapın çağrısı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizlili iş insanlarına savunma sanayine yatırım...

Denizlili iş insanlarına savunma sanayine yatırım yapın çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Aralık 2023 Cumartesi - 12:16Güncelleme: 2 Aralık 2023 Cumartesi - 12:16
Denizlili iş insanlarına savunma sanayine yatırım yapın çağrısı

TUSAŞ Motor Sanayinin (TEI) Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, Denizlili iş insanlarına “savunma sanayisinde kümelenin, bu alana yatırım yapın” çağrısında bulundu.

“TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) Denizli Sanayisi Tedarikçi Buluşmaları Toplantısı” Denizli Sanayi Odası'nda (DSO) yapıldı.

DSO ve MAKSİAD iş birliğiyle düzenlenen toplantıya AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TUSAŞ’ın Denizlili Genel Müdürü Prof Dr Mahmut Faruk Akşit, DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, iş insanları ve de firma yöneticileri katıldı.

 

KASAPOĞLU, TEI İLE İŞ BİRLİĞİNİN ÖNEMİNİ VURGULADI

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Kasapoğlu, toplantının açılış konuşmasında, ''Denizli sanayisi tekstil merkezli büyümesini sürdürüyor. Pandemiden sonra mermer, tekstil ve birçok sektörün yön bulmakta zorlanmaya başladığını, fakat makina ve bilişim sektörlerinin büyümeye devam ettiğini görüyoruz. Bu iki sektörün yeni rotalar elde etmesi için Sanayi Odası olarak çalışmalar yürütüyoruz'' dedi.

Kasapoğlu, TEI ile Denizlili sanayiciler arasında yapılacak iş birliklerinin Denizli sanayisini daha da güçlendireceğini sözlerine ekledi.

AKŞİT: SAVUNMA SANAYİNDE KÜMELENİN

TEI Genel Müdürü Prof Dr Mahmut Faruk Akşit ise TEI'nin organizasyon yapısını anlatmasının ardından, Denizli sanayisinde TEI ile iş birliğine giderek savunma sanayi üretimine katkıda bulunabilecek firmalara “kümelenme” çağrısında bulundu.

Denizli'de kümelenme ile ilgili projeler geliştirmesi gerektiğini belirten Akşit, Denizlili sanayicinin bu alana yatırım yapmasını önerdi ve kendilerinin de bu yatırımlara katkı koyabileceklerini söyledi.