6 yıl önce yalnız başladığı işinde şimdi 55 kişiyi istihdam ediyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. 6 yıl önce yalnız başladığı işinde...

6 yıl önce yalnız başladığı işinde şimdi 55 kişiyi istihdam ediyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Eylül 2021 Perşembe - 17:40Güncelleme: 9 Eylül 2021 Perşembe - 18:11
6 yıl önce yalnız başladığı işinde şimdi 55 kişiyi istihdam ediyor

Denizlili bilgisayar mühendisi, İŞKUR’un “iş başı eğitim programı” uygulamasıyla yakaladığı fırsatı iyi değerlendirdi. İngiltere dönüşü 2015 yılında kendi yazılım şirketini kuran Ramazan Varlıklı, tek başına çıktığı yolculukta şimdi 55 kişiye istihdam olanağı sağlayan bir şirketin sahibi konumuna geldi.

Yüksek öğrenimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde tamamlayan Ramazan Varlıklı, İngiltere’ye gitti. Başkent Londra’da 10 yıl eğitimini aldığı işte çalıştı. Yazılım sektöründe kazandığı deneyimi kendi işinde değerlendirmek üzere Denizli’ye döndü ve 2015 yılında “Cloudnesil” ismini verdiği yazılım şirketini kurdu.

 

YAZILIM İHRACATINDA İLK 3’E GİRDİ

İş hayatına tek kişilik şirketle başlayan, 2016 yılında 4 çalışanı olan Varlıklı, yoğun çalışmasının karşılığını 2017 yılında “Denizli’den en fazla yazılım ihraç eden ilk 3 firmadan birisi” olarak aldı. Sektörde yaşanan kalifiye personel sıkıntısını kendisi yetiştirerek aşmak isteyen Varlıklı’ya İŞKUR’un “iş başı eğitim programı” ilaç gibi geldi.

İŞKUR DESTEĞİYLE KENDİ PERSONELİNİ YETİŞTİRDİ

Varlıklı, İŞKUR’a başvurarak, işverenlere ve iş deneyimi kazanmak isteyenlere yönelik iş başı eğitim programından yararlanmak istediğini bildirdi. Gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından 2018 yılında programın uygulamasına geçildi. İşi yeni öğrenecek mühendislerin firmada çalışmaya başladıkları andan itibaren, 9 aya kadar çalışma ücretleri ile iş kazası meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası Denizli İŞKUR Müdürlüğü tarafından ödendi.

40 MÜHENDİS ÇALIŞIYOR

Uygulanan programla 30’a yakın bilişim uzmanı yetiştirilirken, firmada çalışan mühendis sayısı 40’a ulaştı. Diğer personelle birlikte 6. yılda şirkette çalışan sayısı 55 oldu. Süreçle ilgili bilgi veren Varlıklı, “Sürekli iş alıp almama garantisi olmayan bir sektörde, sürekli 40 mühendis ile çalışmak işveren için oldukça zor ve ekonomik olarak riskli bir durumdur. İŞKUR’un iş başı eğitim programı sayesinde bugüne kadar 30’a yakın mühendis yetiştirdim. 6 ay boyunca bu genç mühendislerin ücretini İŞKUR karşıladı. 6 ayın sonunda tamamını en az 6 ay kendi firmamda istihdam ettim. Bir yılın sonunda bu mühendis arkadaşlarımın yüzde 80’ini kendi firmamda çalışmaya devam ederken, kalan kısmı başka firmalarda çalışmaya başladı” dedi.

YAPAY ZEKAYLA İLGİLİ ÇALIŞMA

Çalışmalarıyla ilgili de bilgi paylaşan Cloudnesil Yazılım firma sahibi Ramazan Varlıklı, “Şu an yapay zeka, Cloud ve Bigdata alanında çalışmalar yapıyoruz. Start up projesi ile başlattığımız bu işin de Türkiye’de önemli bir yer edineceğini düşünüyorum. Her geçen gün büyüyoruz. Önümüzdeki yıllarda çalışan sayımızın daha da artacağını ön görüyorum. Genç mühendisleri, yazılım merakı ve bu alanda yeteneği olan diğer branşlardaki gençleri de Cloudnesil Yazılım’a davet ediyorum. Denizli için Türkiye için genç arkadaşlarımla çok daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.