Genç mucitleri ödül heyecanı sardı – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Genç mucitleri ödül heyecanı sardı

Genç mucitleri ödül heyecanı sardı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Nisan 2019 Çarşamba - 10:24Güncelleme: 10 Nisan 2019 Çarşamba - 10:25
Genç mucitleri ödül heyecanı sardı

Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak düzenlediği “Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması”nda katılımcıları final heyecanı sardı. Volkan Severcan’ın sunuculuğunu yapacağı final gecesinde ödüller sahiplerini bulacak.

DENİB’in düzenlediği “Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması”nda final heyecanı 12 Nisan Cuma günü yaşanacak. Yaklaşık bin 200 genç mucidin katıldığı yarışmada, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde 30 finalist kıyasıya yarışacak. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki program saat 19.00 sergi açılışı ve kokteylle başlayacak. Saat 20.00’de ise Çocuklar Duymasın dizisinde “Zero Tuna” karakterini canlandıran Volkan Severcan’ın sunacağı ödül törenine geçilecek. Bu arada Burak-Kıvanç ikilisi de illüzyon gösterisi sunacak.

“İNOVASYON BİLİNCİ AŞILAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Yarışmanın finaliyle ilgili değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, bu sene dördüncüsü düzenlenecekolan Genç Mucitler Yarışması ile ilgili olarak, genç mucitlerimizin kendilerine fırsat verildiğinde ne denli yaratıcı olduklarını bir kez daha kanıtladıklarını belirtti. “Bu yarışma sayesinde geleceğimiz olarak gördüğümüz gençlerimize inovasyon bilinci aşılamayı hedefliyoruz” diyen Memişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnovasyonun önemi her geçen gün biraz daha artıyor. Teknolojinin de hızla gelişmesiyle birlikte, inovasyonda fark yaratanların öne çıktığını görüyoruz. Denizli İhracatçılar Birliği olarak bu bilinçten hareketle bu sene 4. kez Genç Mucitler Aranıyor Yarışması’nı düzenliyoruz.

Bu yarışma sayesinde, çok farklı fikirler icat olarak karşımıza çıktı. Bazıları gerçekten ticari ürün veya hizmete dönüşebilecek fikirler. Ancak asıl önemli olan, gençlerimizin kendilerine fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini bir kez daha kanıtlamaları oldu. Gençlerimizin hayatlarının her alanında inovasyon ve teknolojiyi bir arada kullanmaya devam ederek ülkemize katkı sunmaya devam edeceklerine inanıyorum.

Yarışmamıza yaklaşık 1.200 proje ile başvuran tüm öğrenci arkadaşlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum ve muhteşem finalde kıyasıya yarışacak finalistlerimize de başarılar diliyorum.”