Denizli’den Avrupa ve Kanada’ya nar ihracatı – D20Haber
12.05.2025, Pazartesi
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli’den Avrupa ve Kanada’ya nar ihracatı

Denizli’den Avrupa ve Kanada’ya nar ihracatı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Eylül 2022 Çarşamba - 17:23Güncelleme: 28 Eylül 2022 Çarşamba - 17:23
Denizli’den Avrupa ve Kanada’ya nar ihracatı

Denizli’de turfanda nar hasadı ile birlikte, Avrupa ülkeleri ile Kanada’ya ihraç ürünlerin gönderilmesine başlandı.

Denizli’nin meyve deposu Pamukkale ilçesinde turfanda nar hasadı başladı. Irlıganlı Mahallesi’nde gerçekleştirilen nar hasadı etkinliğine İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, İl Müdür Yardımcısı Saffet Üge ve üreticiler katıldı.

44 BİN 240 DEKAR ALANDA ÜRETİM

Üretim ve hasat ile ilgili bilgi alan Çınar, Denizli’nin ekolojik koşulların uygunluğu, arazi miktarının çokluğu ile önemli üretim merkezlerinden olduğunu, Denizli’nin nar üretiminde Ege Bölgesi’nde ikinci, Türkiye’de dördüncü sırada yer aldığını, ildeki üretimin 23 bin 814 dekar alanda gerçekleştiğini, yıllık üretimin 44 bin 240 ton dolayında olduğunu ifade etti.

Haberin DevamıReklam




Nar yetiştiriciliğinin iklim, arazi ve toprak yapısına göre ağırlıklı olarak Pamukkale, Buldan, Güney ve Sarayköy ilçelerinde yapıldığını kaydeden Çınar, özellikle Pamukkale’de yetişen hicaz narının tat, renk, aroma, kalite ve kantitesinin yüksekliği, pestisit kalıntısı probleminin olmayışı bakımından ihracatçı firmalarca tercih edildiğini belirtti.

“AROMASI VE RAF ÖMRÜYLE BİR NUMARA”

Nar üreticisi ve ihracatçısı Mevlüt Eraslan ise, “Turfanda narın merkezi olmaya devam ediyoruz. Ürünlerimiz aroması ve raf ömrüyle bir numara. Bu da ihracatçıları cezbediyor. Bugün itibarı ile Hollanda, İtalya, Kanada, Almanya, İsveç ve İsviçre gibi ülkelere sevkiyatlarımız başlamıştır” dedi.

YÜZDE 70-80’İ İHRAÇ EDİLİYOR

Pamukkale ilçesinde iyi tarım uygulamaları, izlenebilir, insan sağlığını tehdit etmeyen, çevreye duyarlı metodlarla üretilen narların yüzde 70-80’i ihraç ediliyor. AB ülkeleri, Rusya Federasyonu ve Kanada, ihracatta en iyi Pazar konumunda.