Denizli’den 1,4 milyar dolarlık kablo ve bakır tel ihracatı yapıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli’den 1,4 milyar dolarlık kablo ve...

Denizli’den 1,4 milyar dolarlık kablo ve bakır tel ihracatı yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Mart 2023 Salı - 20:31Güncelleme: 7 Mart 2023 Salı - 20:31
Denizli’den 1,4 milyar dolarlık kablo ve bakır tel ihracatı yapıldı

Denizli’den 2022 yılında 1,4 milyar doları aşan kablo ve bakır tel ihracatı yapılırken, ürünler Dubai’de düzenlenen Middle East Energy Fuarı’nda görücüye çıktı.

Elektrik, elektronik ve enerji sektörlerinde Orta Doğu ve Körfez bölgesinin en önemli ticaret etkinliklerinden biri olan Middle East Energy Fuarı Dubai’de açıldı. 9 Mart’a kadar açık kalacak fuarda, Denizli İhracatçılar Birliği de (DENİB) “We Care About Future” temasıyla yer aldı.

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, 2023 yılında sektör bazında katılım sağlanan fuarları çeşitlendirdiklerini, şimdi de elektrik-elektronik sektörüne yönelik düzenlenen Middle East Energy Fuarı’nda yerlerini aldıklarını, 19-21 Mart tarihleri arasında Riyad’da düzenlenecek Türk İhraç Ürünleri Fuarı’na da katılacaklarını belirtti.

Denizli’de kablo grubunun içinde yer aldığı elektrik-elektronik sektörünün 2022 yılında yüzde 17 payla genel ihracatımız içinde ikinci sırada yer aldığına dikkati çeken Memişoğlu, şöyle devam etti:

“Burada kablo ihracatımızı bakır tel ihracatımız ile birlikte ele almalıyız. Çünkü hem kablonun yer aldığı elektrik-elektronik sektörü hem de bakır telin dahil olduğu demir-demir dışı metaller sektörünü aslında iç içe olan sektörler olarak tanımlayabiliriz.

İlimizin bakır tel ihracatı geçtiğimiz sene Denizli ihracatından yüzde 13 pay aldı. 2022 yılında toplam ihracat değeri 1,4 milyar doları aşan kablo ve bakır tel gruplarının, ilimizin genel ihracatından aldığı pay ise yüzde 30’un üzerinde.

Middle East Energy Fuarı’nda dünyadaki iyi uygulama örneklerini gözlemleme ve araştırma fırsatı bulacağız. Sürdürülebilirlik konusunda üyelerimiz ve ihracatımız için nasıl daha verimli olabileceğimizi istişare edeceğiz. 20 binin üzerinde ziyaretçisi olan Middle East Energy Dubai Fuarı’nın tüm paydaşlar adına başarılı geçmesini diliyor, kablo-bakır tel sektörlerimizin uluslararası arenadaki bilinirliğinin artması için çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.”