Kaleiçi Çarşısı hiç böyle boş kalmamıştı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Kaleiçi Çarşısı hiç böyle boş kalmamıştı

Kaleiçi Çarşısı hiç böyle boş kalmamıştı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Nisan 2020 Çarşamba - 16:03Güncelleme: 15 Nisan 2020 Çarşamba - 16:03
Kaleiçi Çarşısı hiç böyle boş kalmamıştı

Denizli’de bir dönem ticaretin kalbinin attığı, alışverişin merkezi olarak bilinen tarihi Kaleiçi Çarşısı, coronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların evde kalması sonucu ıssızlaştı. Neredeyse çarşıya alışveriş için adım atan yok gibi.

Merkezefendi’nin Saraylar Mahallesi’nde bulunan tarihi Kaleiçi Çarşısı’nın yapım tarihi 1243 ile 1250 yılları arası olarak biliniyor. Tekstilciden ayakkabıcıya, bakırcılardan demircilere, kuyumculardan ve el sanatlarına farklı mesleklerden esnafın faaliyet gösterdiği tarihi çarşıda, coronavirüs önlemleriyle birlikte ticaret adeta durdu.

Şiftah etmeden günü geçiren birçok esnaf çaresiz bekleyiş içinde. Kimileri de “müşteri gelmiyor” diyerek, dükkanlarını açmamaya başladı.

“ÇOK ETKİLENDİK”

Çarşıda 30 yıldır bıçak imalatı yapan Hüseyin Yıldırım, “Virüsten sonra kimse kalmadı, sokaklar bomboş gelen giden yok. Biz de dükkan kapalı kalmasın diye geliyoruz. Şu anda iş yok, çok durgun. Esnaf çok etkilendi. Çalışanlar mesaisi bittiğinde evine dönüyor, çarşıya kimse gelmiyor” dedi.

“ESNAFLARIMIZ ŞEFTE YAPMADAN GİDİYOR”

Konfeksiyonculuk yapan Soner Yıldız da dükkanların kapanmaya başladığını belirtti. Yıldız, “Esnaflarımız şiftah yapmadan gidiyor. Zaten dükkanların yarısı kapalı. Yarısı da açık saat 12.00’de açıyor, akşam 16.00 gibi kapatıp gidiyor. Tam sezonun başlamasına yakın bir dönemdi, alışveriş bıçak gibi kesildi” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)