Bu pazarda her şey 3’de 1 fiyatına satılıyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Bu pazarda her şey 3’de 1...

Bu pazarda her şey 3’de 1 fiyatına satılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Şubat 2020 Pazartesi - 10:54Güncelleme: 10 Şubat 2020 Pazartesi - 10:57
Bu pazarda her şey 3’de 1 fiyatına satılıyor

Denizli’de her hafta pazar günü kurulan halk içerisinde bit pazarı olarak anılan pazarda uygun fiyata her türlü eşya satılıyor. Bu da pazarın müşteri sayısını her geçen gün artırıyor.

Pamukkale’nin Sevindik Mahallesi’nde kurulan, büyük ilgi gören pazarda vatandaşlar kullanım fazlası olan ürünlerini ikinci el olarak satışa sunuluyor. “Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı” sözünün aksine pazarın müşterileri hızla çoğalıyor.

Haftanın pazar günü kurulan ve halk arasında “bit pazarı” olarak adlandırılan alışveriş alanında dürbünden matkaba, ayakkabıdan kıyafete birçok ürünü bulmak mümkün. Ayrıca antika ürünlerin de olması meraklılarını bu pazara çekiyor.

Pazar alanında 25 kuruştan bin liraya kadar ürünler bulunuyor. Birçok ilde bu pazarın bulunmamasından dolayı çevre illerden esnaf satış, vatandaşlar ise alışveriş yapmak üzere bu pazara geliyor. Elektronik eşyaları test etmek için jeneratör dahi bulunuyor.

İğneden ipliğe birçok ürünün bulunduğunu belirten esnaf Hüseyin Hırka, “Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı’na sesleniyorum: Burada ki yerlerimizin çok dar olduğunu, biraz daha cazip hale gelmesini çok isterim. Halk burada daha fazla ihtiyacını karşılıyor. Eskiyi yeniliyor. Bu işi 3-5 senedir yapıyorum. Geçim şartları çok zor olduğu için vatandaş burada bütün ihtiyacını karşılıyor” dedi.

PAZARDA YOK YOK

Pazarda antika ürünlere ilgisi olan vatandaşlar içinde ürünler var olması dikkatlerden kaçmadı. Antika ürünler satan Mehmet Türk, “Ben antika üzerine para, pul, plak, kaset o tür şeyler satıyorum. 1800’lü yıllardan günümüze kadar olan ürünler var” diye konuştu.

HERKESİN İHTİYACI DAHA KOLAY KARŞILANIYOR”

Pazara alışveriş için gelen Süleyman Önel, “Çok güzel, her şeyi daha rahat bulabiliyorum. Daha ekonomik her şeyler. Mesela 20 TL’ye aldığın şeyi 10 TL’ye, 5 TL’ye alıyorsun burada. Herkesin ihtiyacı daha kolay karşılanıyor” ifadesini kullandı.

DENİZLİ (İHA)