667 milyon liraya satışa çıkarılan Aynes’e 300 milyon lira teklif verildi – D20Haber
14.05.2025, Çarşamba
13 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. 667 milyon liraya satışa çıkarılan Aynes’e...

667 milyon liraya satışa çıkarılan Aynes’e 300 milyon lira teklif verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Ekim 2021 Salı - 20:12Güncelleme: 12 Ekim 2021 Salı - 20:17
667 milyon liraya satışa çıkarılan Aynes’e 300 milyon lira teklif verildi

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde üretim yapan ve sektörünün Türkiye’deki büyükleri arasında yer alan Aynes Gıda’nın satış ihalesi gerçekleştirildi. 667 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılan şirkete 300 milyon liralık teklif verildi.

TMSF Satış Komisyonu Başkanlığı’nca 667 milyon lira muhammen bedel ile satışa çıkarılan Aynes Gıda Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesinin, kapalı zarf ve açık artırma aşaması yapıldı.

İhaleye katılan tek şirket olan Tarım Kredi Kooperatifleri’nin iştiraki TKT Hayvancılık ve Tarım Ürünleri AŞ, Aynes Gıda Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için 300 milyon liralık teklifte bulundu.

Haberin DevamıReklam




Muhammen bedelin altında olan söz konusu teklif için açık artırmaya geçildi. İhaleye katılan TKT Hayvancılık ve Tarım Ürünleri AŞ, Aynes Gıda Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için sundukları teklifte artırıma gitmedi.

İhalenin pazarlıkla devam edilip edilmeyeceği konusu Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu’nca görüşülecek. İhalenin pazarlıkla devam edilmesine karar verilmesi halinde 15 Ekim Cuma günü saat 14.30’da pazarlık aşaması gerçekleştirilecek.