Denizli sanayisinin köklü kuruluşlarından Eke Tekstil Konfeksiyon Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., girdiği ekonomik darboğazdan çıkamayınca, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ikinci fabrika da icra yoluyla satışa çıkarıldı.
Denizli Organize Sanayi Bölgesi 1. Kısım Servergazi Caddesi’nde faaliyet gösteren ve ekonomik sıkıntılar yaşayan Eke Tekstil Konfeksiyon Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, ikinci fabrikası icra yoluyla satılacak. Fabrikanın ilk satışı, Pamukkale Belediyesi’nin 15 Mayıs Mahallesi’ndeki mezat salonunda 5 Ağustos Perşembe günü saat 14.00’te yapılacak. Talipli çıkmaması halinde ikinci satış 31 Ağustos Salı günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecek.
9,9 MİLYON TL DEĞER BİÇİLDİ
Denizli 7. İcra Dairesince satışa çıkarılan tekstil fabrikasına binası, bahçesi ve içindeki makine aksamıyla birlikte fabrikaya 9 milyar 962 bin 120 lira değer biçildi. Şirketin Denizli OSB’deki bir fabrikası da geçen yıl icra yoluyla satılmıştı.
TÜRKİYE SIRALAMASINA GİRDİ, İHRACATIN YILDIZLARI ÖDÜLÜNÜ ALDI
Sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan Eke Tekstil, 2016 yılında Ekonomist Dergisi’’nin “Anadolu 500” araştırmasında 443. sırada yer almıştı. Şirket 2018 yılında da Denizli’de en fazla ihracat yapan firmalar arasına girmiş, DENİB tarafından plaketle ödüllendirilmişti.
AİLE BÜYÜKLERİ ADINA OKUL
Hayırseverliğiyle de bilinen Eke Ailesi, Sümer Mahallesi’nde eğitim öğretim veren okulu da Milli Eğitime kazandırmıştı. Mükerrem-Mehmet Eke Ortaokulunun açılışını dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı.
FAALİYET AMACINA UYGUN ALICILAR İHALEYE GİREBİLECEK
Öte yandan Organize Sanayi Bölgeleri Yasası gereğince, Eke Tekstil Konfeksiyon Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin icradan satışına katılacakların, taşınmazın tahsis amacına uygun faaliyet göstermeyi kabul etmeleri gerekiyor.