Tekstil fabrikası, çatısına kurduğu GES’le enerjisini kendisi üretiyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Tekstil fabrikası, çatısına kurduğu GES’le enerjisini...

Tekstil fabrikası, çatısına kurduğu GES’le enerjisini kendisi üretiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Temmuz 2020 Perşembe - 14:25Güncelleme: 30 Temmuz 2020 Perşembe - 15:17
Tekstil fabrikası, çatısına kurduğu GES’le enerjisini kendisi üretiyor

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde ihracata dayalı tekstil ürünleri üretimi yapan Ozanteks, fabrikanın çatısına kurduğu güneş panelleri ile tükettiğinden fazla elektrik enerjisi üreterek ihtiyacını karşılıyor.

Bozburun Mahallesinde faaliyet gösteren fabrikanın çatısına kurulan 20 megavat gücündeki güneş panelleri ile yıllık ortalama 32 milyon kilowatsaat elektrik üretimi gerçekleştiriliyor.

Fabrikanın Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çörekçioğlu, 200 bin metrekare alanda kurulu işletmelerinde yıllık 10 bin ton ev tekstili üretimi gerçekleştirdiklerini, üretimin yüzde 90'dan fazlasını başta Avrupa Birliği olmak üzere İngiltere, ABD, Rusya, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine ihraç ettiklerini belirtti.

Sürdürülebilir tekstil üretimi sertifikalarına sahip olan firmanın, üretim ve sosyal sorumluluk alanlarındaki taleplere cevap verebilecek, çevreye duyarlı, dünya standartlarında bir tedarikçi olduğunu vurgulayan Çörekçioğlu, şunları söyledi:

20 MEGAWATLIK GÜCE ULAŞILDI

"Sürdürülebilirlik yaklaşımı kapsamında atık suyumuz kendi bünyemizde bulunan tesisimizde arıtılmakta. Ar-Ge merkezimizde sürdürülebilir, inovatif, katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmaktayız. Sürdürülebilirlik konusunda çok farklı alanlardaki çalışmalarımızdan biri de çatı üzeri güneş enerjisi santrali (GES) projemiz. Devreye alınan 4 megavat çatı üzeri GES ile toplamda 20 megavatlık kurulu güce ulaştık. Güneş panelleri sayesinde toplam tükettiğimiz enerjinin çok daha fazlasını üretir durumdayız."

YILLIK 30 BİN TON KARBONDİOKSİT SALINIMI ENGELLENİYOR

Santralden yıllık 32 milyon kilowatsaatlik elektrik enerjisi üretmeyi planladıklarını ifade eden Çörekçioğlu, "Bu da yıllık 30 bin ton karbondioksit salınımını engellenmek demek. Diğer bir ifade ile yıllık ortalama 1 milyon 750 bin ağacın temizleyebileceği kadar bir tasarruf sağlanmış olacağız. Güneş enerjisine yapılan yatırım sayesinde gelecek nesillere doğal kaynakları korunmuş bir dünya bırakılmasına, sürdürülebilir yaşama yönelik çabalara önemli katkı sağlamış oluyoruz" dedi.