Süt soğutma tankı dağıtımı yapıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Süt soğutma tankı dağıtımı yapıldı

Süt soğutma tankı dağıtımı yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Mart 2024 Perşembe - 13:20Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe - 13:21
Süt soğutma tankı dağıtımı yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün “Sağlıklı Çiğ Süt, Sağlıklı Nesiller İçin Çiğ Sütün Uygun Koşullarda Üretimi Projesi” kapsamında, 12 mahalleye süt soğutma tankı dağıtımı yapıldı.

Süt tanklarının dağıtımı, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Emre Gürçay, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu, Bakan Danışmanı Selahattin Çınar, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu ve üreticilerin katılımı gerçekleştirildi.

Dağıtım töreninde konuşan Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Emre Gürçay, “Çiğ sütte kalitenin arttırılmasının en önemli unsurlarından bir tanesi de soğutmadır. Bu kapsamda Denizli’de yaklaşık 1 milyon 150 bin liralık bir projeyle soğutma tanklarımızı Denizli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile İl Müdürlüğümüz ortaklığında yapılan bu projeyle hayata geçirdik. Bunun yaklaşık yüzde 70'i hibe, yani yaklaşık 780 bin lirasını bakanlık karşıladı. Bu sayede üreticilerimizin sütü daha kaliteli daha hijyenik ve daha katma değerli olacak, böylelikle sanayiye daha sağlıklı üretilen süt daha sağlıklı gitmiş olacak” dedi.