Mesleki ve Teknik Eğitim Yetkinlik Geliştirme Merkezi kuruluyor – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Mesleki ve Teknik Eğitim Yetkinlik Geliştirme...

Mesleki ve Teknik Eğitim Yetkinlik Geliştirme Merkezi kuruluyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Temmuz 2022 Perşembe - 16:31Güncelleme: 21 Temmuz 2022 Perşembe - 16:32
Mesleki ve Teknik Eğitim Yetkinlik Geliştirme Merkezi kuruluyor

Denizli Ticaret Odası (DTO), Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı ile AB’nin 512 bin Euro ile destek vereceği “Tekstil Teknolojisi Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Kurulması Yoluyla Mesleki Eğitimin Kalitesinin Artırılması” projesini hayata geçirecek.

DTO, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Organize Sanayi Bölgesinin iş birliği ile hazırlanan Tekstil Teknolojisi Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Kurulması Yoluyla Mesleki Eğitimin Kalitesinin Artırılması projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdülkadir Uslu, SGK İl Müdürü Abdullah Mersin, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ömer İlman, Denizli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, KOSGEB Denizli Müdürü Aziz Acar, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Ticaret İl Müdürü Cihat Özdemir, DTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri katıldı.

ERDOĞAN: MESLEKİ EĞİTİMİN KALİTESİNİ ARTIRACAĞIZ

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Başkan Erdoğan, toplantıdaki konuşmasında, tekstil sektöründe büyük bir değişim başlattıklarını söyledi. Erdoğan, “İstedik ki bu çabamızla elde edilecek kazanım, bütünsel bir dönüşüm olsun. Şimdi bunun için günümüz piyasasının vesektörümüzün gereksinimlerini karşılayacak ve modernizasyonumuzu tamamlayacak yeni bir adım atıyoruz, Mesleki ve Teknik Eğitim Yetkinlik Geliştirme Merkezimizi kuruyoruz. Detaylı bir proje hazırladık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı kapsamındada kabul edildi. Bu projemizle mesleki eğitimin kalitesini artıracağız. Teknik kapasitemizi yükseltecek, makina parkımızı güçlendireceğiz. Denizli Organize Sanayi Bölgemiz yine proje ortağımız. Bugüne kadar sanayicilerimizin ve bizlerin taleplerini geri çevirmeyen, bu merkezimizi kuracağımız alanı projemiz için tahsis eden Denizli Organize Sanayi Bölgemizin Başkanı Sayın Abdülkadir Uslu’ya, iş dünyamız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Projeyle Denizli’de teknik tekstille ilgili teknoloji üssü vasfının da genişleyip gelişeceğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur. Yarınlarımız olan çocuklarımızın, gençlerimizin çok daha iyi bir eğitim almaları göreve geldiğimiz günden bu yana hep önceliğimiz oldu. Denizli Teknik Tekstil Merkezi, Tekstil Teknolojisi Sektörel Mükemmeliyet Merkezimiz ile Mesleki Eğitim Merkezimizi aynı çatı altında buluşturarak, sektörümüzün beklenti ve ihtiyaçlarını tek noktadan karşılayacağız. Vereceğimiz eğitimlerle mesleki ve teknik eğitim öğretmenlerimizin piyasanın işleyişine hakim olmalarını sağlayacağız. Eğitimin kalitesini artıracak, zaman kaybını önleyecek, verimliliğimizi yükselteceğiz. Sektörün nitelikli eleman arayışının karşılanmasına destek sağlayacağız. Yüzde 90’ı hibe 511 bin 627 euro bütçeli projemiz, Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından finanse ediliyor. 18 ay sürecek projemiz kapsamında mesleki eğitimde deneyimli sivil toplum kuruluşlarımız ile iş dünyamız ve eğitim kurumlarımızın temsilcilerinden 500 kişiye yönelik çeşitli faaliyetlerimiz de olacak.”

EKİCİ: DTO BİZE FARKLI ALANLARDA DESTEK VERİYOR

Denizli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici ise, Denizli Ticaret Odası’nın eğitime verdiği desteğe teşekkür etti. Ekici, “Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan 25 sektörel mükemmeliyet merkezi var. 25 pilot ilden biri de Denizli, bu da bizim için gurur verici. Denizli Ticaret Odamız bize farklı alanlarda destek veriyor. Bu en önemlilerinden biri. Denizli,tekstil ihracatıyla ekonomide çok ciddi bir aktör. Bunu gençlerimize yeni nesile de taşımamız gerekiyor. Bu konuda eğitim işi bizde, destek işi sizde Başkanım. Sektörel Mükemmeliyet Merkezi ile bu iş birliğimizi hep beraber daha ileriye taşıyacağımızı düşünüyorum. OSB Başkanımıza, Ticaret Odamıza ve Başkanımıza, sektör temsilcilerimize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

USLU: BU PROJE, ARA ELEMAN İHTİYACINI KARŞILAYACAKTIR

Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu da projenin ara eleman sıkıntısına çözüm olacağını ibelirterek, “Sanayi sektörü temsilcilerimiz, ara elemanazlığından yakınıyorlar. ‘Bize mühendisten daha ziyade teknisyen ve tekniker yetiştirin’ diye talepte bulunuyorlar. Ticaret Odamızın bu projesi sayesinde özellikle sanayicimizinihtiyacını duyduğu daha nitelikli ara kademe eleman yetiştirilecek ve tekstil sektörümüzün emrine sunulacak. Tabii burada tek bir kurumun ve bir kişinin emeği yok. Burada ortak bir çalışma olduğunu görüyoruz. Ticaret Odamız, Organize Sanayi Bölgemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile onlara destek sağlayan diğer paydaşlar var. Ben, bu ve benzeri projeleri hazırlayarak Avrupa Birliği'ne aktardığımız kaynaklardan daha fazlasını Türkiyemize dönüşünü sağlayan, emeği olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu projeler hayata geçirilirken Avrupa Birliği para gönderiyor, ancak hiçbir zaman yüzde 100'ünü karşılamıyor. Yüzde 10-15’lik bir yerel katkı istiyor ve bu kendi kaynaklarımızla sağlanıyor. Bu projedeki destek için de Denizli Ticaret Odamıza özellikle teşekkür ediyorum. Projemizin Denizlimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından proje müdürü Sıdıka Arıkan, katılımcılara projenin detaylarını anlattı.