Konut satışlarındaki artış tapuda uzun kuyruklar oluşturdu – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Konut satışlarındaki artış tapuda uzun kuyruklar...

Konut satışlarındaki artış tapuda uzun kuyruklar oluşturdu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Temmuz 2020 Cumartesi - 13:26Güncelleme: 4 Temmuz 2020 Cumartesi - 13:33
Konut satışlarındaki artış tapuda uzun kuyruklar oluşturdu

Denizli’de, konut sektöründe görülen hareketlilik ve kredi faizlerindeki düşüşle satışlardaki artış, tapu müdürlüklerinde kuyrukların oluşmasına yol açtı.

Denizli’de yaşanan konut satışı yoğunluğu, tapu daireleri önünde yoğunluk oluşturdu. Kamu bankalarının 1 yıl ertelemeli sıfır konutlar için aylık yüzde 0.64, ikinci el konutlar için ise aylık yüzde 0.74 kredi imkanı sunması konut satışlarını artırdı.

Denizli’de sabahın erken saatlerinden itibaren Tapu ve Kadastro 18. Bölge Müdürlüğüne gelen vatandaşlar, bina önünde yoğunluk oluşturuyor. Coronavirüs önlemleri kapsamında vatandaşlar, sıra aldıktan sonra işlemleri için bekliyor. Konut işlemleri için tapu dairelerine gelen vatandaşlara yoğunluklardan dolayı 5-6 gün sonrasına işlem randevusu verildiği belirtildi.

“KREDİLERİN DÜŞMESİ İLE DAİRE SATIŞLARI ŞU ANDA ÇOK HAREKETLİ”

Kredi faizlerindeki düşünün emlak piyasasını hareketlendirdiğini söyleyen Emlakçı Savaş Ali Çoşkun, “Pandemi döneminde işler sıkıntılıydı ve daire satışları yoktu. Şu an 0.64 faiz olunca sıfır evlerin hepsi bitti ve ikinci el evlere yöneldi insanlar. 0.64 konut kredisi hem piyasayı hareketlendirdi hem daire satışlarını hareketlendirdi. Bu konuda devletimiz çok güzel bir adım attı. Şu anda tapuda inanılmaz bir yoğunluk var ve normalde bir günde iki günde biten satışlar şu anda bir haftaya kadar uzuyor ama bu konuda da halkımızın duyarlı olması lazım. Yoğunluktan dolayı kredilerin düşmesi ve daire satışları şu anda gerçekten çok hareketli ve buna yönelik arsa fiyatları da daha da güzel olacak, arsa satışları hızlanacak diye düşünüyoruz. Acele etmesinler ama satışlar hızlı olduğu için halkın biraz daha duyarlı olması lazım” dedi.

“ŞU ANDA DAİRE ALMA ZAMANI”

Konut kredilerinin çok iyi olduğunu ve yatırım yaparken çekimser kaldıklarını belirten Müteahhit Nesim Çağım ise, “Biz yatırım yapalım mı yapmayalım mı diye çekimser kalıyorduk. Ama şu anda gerçekten talebe yetişemiyoruz. Yani bu şekilde önümüzü gördüğümüz sürece yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ederiz ve ilgili bakanlarımıza çok çok teşekkür ederiz. Yapılan kredi açısından şu anda tam daire alma zamanı gerçekten. Konut kredileri 0.64 olduktan sonra daha önce gelen örnek dairelerimize bakan müşteri sayımız 20-25’leri buluyorken şu anda 100’ün üzerinde” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)