Denizli’de, kasım ayında fiyatı en fazla artan ürün kadın kabanı oldu. Havaların soğumasıyla birlikte talebin arttığı kadın kabanında fiyat artışı yüzde 24.86 olarak gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi rakamlarını açıkladı. Denizli, Aydın ve Muğla’nın oluşturduğu TR32 Bölgesi’nde, kasım ayında TÜFE’de bir önceki aya oranla 0.16 artış gerçekleşti. Artış aralık ayına göre yüzde 11.93, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11.43 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 17.60 artış oldu.
AYLIK EN FAZLA ARTIŞ GİYİM VE AYAKKABI GRUBUNDA
TR32 Bölgesi’nde ana harcama gruplarına göre TÜFE’de bir önceki aya göre en fazla artışın yüzde 4.42 ile giyim ve ayakkabı grubunda görüldü. Giyim grubunda fiyatı en çok artan ürün ise yüzde 24.86 ila kadın kabanı olarak belirlendi. Fiyatı en fazla artan bir diğer ürün de yüzde 19.96 ile salatalık oldu.
GIDA VE ALKOLSÜZ İÇECEKLERDE DÜŞÜŞ
Diğer taraftan yine ana harcama gruplarına göre, en fazla düşüş eksi yüzde 1.21 ile gıda ve alkolsüz içeceklerde gerçekleşti.