Geliştirdiği cilt bakım ürünlerini 4 ülkeye ihraç ediyor – D20Haber
17.06.2024, Pazartesi
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Geliştirdiği cilt bakım ürünlerini 4 ülkeye...

Geliştirdiği cilt bakım ürünlerini 4 ülkeye ihraç ediyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mayıs 2024 Cumartesi - 14:12Güncelleme: 25 Mayıs 2024 Cumartesi - 14:12
Geliştirdiği cilt bakım ürünlerini 4 ülkeye ihraç ediyor

Denizli’de, Kadın Girişimci Platformundan yararlanan 44 yaşındaki Buket Erten, kendi markasıyla Amerika başta olmak üzere toplam dört ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Ege Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu olan 44 yaşındaki Buket Erten, 20 yıl boyunca özel sektörde laboratuvarlarda çalıştı. Katıldığı bir eğitim programı sayesinde işten kalan zamanlarında evinde aromatik ve sabit yağlar kullanan Erten, bulduğu formülle cilt üzerindeki kızarıklıklar ve kaşıntılar için cilt bakım ürünleri geliştirdi.

 

YARIŞMADA İKİNCİ OLDU

2021 yılında Kadın Girişimci Platformundan yararlanarak aldığı makine ve ekipman desteği ile kendi firmasını kuran Erten, laboratuvarında ürünlerini geliştirerek ürünlerini satmaya başladı. 2022 yılında doğal ve aromatik yağlar kullanarak 72 saat nemlendirici özelliğine sahip, ciltte ince çizgi oluşumunu önleyen krem ve serum üreterek, yarışmaya katılarak ikinci olan Erten, yurtiçi satışından sonra ihracat yapmaya başarını gösterdi.

Haberin DevamıReklam




5 KİŞİLİK EKİPLE ÜRETİM

Sadece kadınlardan oluşan 5 kişilik bir ekiple üretim yaptıklarını dile getiren Erten, şunları söyledi:

“Ürünlerimizi Amerika, Hollanda, Danimarka ve Sudan’a ihraç ediyoruz. Özellikle Amerika’ya gönderdiğimiz ürünler cilt bakım ürünleri. Orada daha çok anti-aging özellikte kremler, nemlendirici ürünler talep ediliyor. Aynı zamanda atopik cilt sorunu Amerika’da çok fazla rastladığımız bir problem. Bu yüzden de yoğun nemlendirici olan ürünümüz daha çok tercih ediliyor. Hollanda’da genel anlamda hem nemlendirici hem de serum talebi ağırlıkta. Serum olarak cilt bakım ürünlerini tercih ediyorlar. Danimarka’ya ise bölgedeki su kalitesi kötü olduğu için daha çok saç bakım ürünleri şampuan, saç kremi, saç bakım yağları gibi ürünleri gönderiyoruz.”

Erten, cilt bakımı konusunda önerilerde bulunarak, “Gündüz evden çıkmadan ve gece yatmadan önce cilt mutlaka temizlenmeli. İçeriklerini kontrol ederek, doğal içerikli ürünler tercih edilmeli” dedi.

DENİZLİ (İHA)