İşverenlere yabancı uyruklu işçi çalıştırma şartları anlatıldı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. İşverenlere yabancı uyruklu işçi çalıştırma şartları...

İşverenlere yabancı uyruklu işçi çalıştırma şartları anlatıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Temmuz 2023 Perşembe - 14:48Güncelleme: 27 Temmuz 2023 Perşembe - 14:48
İşverenlere yabancı uyruklu işçi çalıştırma şartları anlatıldı

Denizli’de düzenlenen toplantıda, işverenlere yabancı uyruklu işçi çalıştırma şartları anlatıldı.

İşçi ve İşveren Hakları ile Yabancı Uyruklu İşçi Çalıştırma Şartları Bilgilendirme Toplantısı Denizli Sanayi Odasında (DSO) yapıldı.

Makina Sanayici İş İnsanları Derneği (MAKSİAD) ve DSO iş birliği ile düzenlenen toplantıya DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, DSO Başkan Yardımcısı Mehmet Serter ve işverenler katıldı.

Kasapoğlu, toplantının açılış konuşmasında, "Son dönemde sanayici, üretici ve ihracatçı oldukça zor dönemlerden geçiyor. Yeni ekonomi politikaları uygulanmaya başlandı. Bizim de yeni dönemden birçok talebimiz odu. Alınan kararlarla en azından ihracatçılar için finansal olanaklar geliştirildi. Bu gelişmeleri oda olarak olumlu buluyoruz. Dünyada genel anlamda ekonomik problemler hakim. İhracatçılarımız da kendi içerisindeki sıkıntılar varken bir de uluslararası pazarda bu türden problemlerle mücadele etmek zorunda kalıyor. Sanayicimiz istihdam ile ilgili sıkıntılar yaşamaya başladılar. Özellikle EYT ile 40 yaş üstü üretimden uzaklaşmış oldu'' dedi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Avukat Mehmet Ali Dokumacı, Avukat Güzide Erten ve Avukat Mahir Akbaba da iş hukuku, istihdam ilişkileri, işe alım süreçlerindeki hukuki prosedürler, yabancı işçilerin çalışma statüleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.