İklimlendirme sektöründen 8,7 milyon dolarlık ihracat – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. İklimlendirme sektöründen 8,7 milyon dolarlık ihracat

İklimlendirme sektöründen 8,7 milyon dolarlık ihracat

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Eylül 2023 Cuma - 12:16Güncelleme: 15 Eylül 2023 Cuma - 12:16
İklimlendirme sektöründen 8,7 milyon dolarlık ihracat

Denizli’den yapılan iklimlendirme ihracatı artarak devam ediyor. Bu yılın ilk 8 ayındaki ihracat 8,7 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli’nin 2019 yılında 5,2 milyon dolar olan iklimlendirme ihracatının yüzde 121 artış ile 2022 yılında 11,5 milyon dolara ulaştığını, bu yılın ocak-ağustos töneminde ise 8,7 milyon dolarlık ihracat yapıldığını, artışın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 olduğunu bildirdi.

Denizli’deki iklimlendirme sektörünün 5 yıldır artış trendi içerisinde bulunduğunu, Denizli’den özellikle Özbekistan, Kazakistan ve Bulgaristan’a gerçekleşen ihracatta olağanüstü artışlar kaydedildiğini belirten Memişoğlu, şunları kaydetti:

“Özbekistan’a daha çok klima, Kazakistan ve Bulgaristan’a fan, hava perdesi ve vantilatör ihracatı yapılıyor. En fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz ülke ise Almanya. Sektörden Almanya’ya daha çok tesisat sistemi parçası olan vana, hava temizleyici filtreler, derin dondurucu ve plastik boru gibi bağlantı elemanları gönderiyoruz. Söz konusu ülkeye ihracatımız 2022 yılında yüzde 49 oranında arttı.

İnşaat sektörü, üretim süreçlerinde ısıtma, soğutma ve havalandırma, lojistikte bozulabilir ürünlerin taşınması, gıdaların depolanması, ulaşım araçları ve seracılık gibi birçok alanla iç içe olan iklimlendirme tedarik zincirlerinde çok önemli bir değer taşıyor. Geleceğin vazgeçilmez bir parçası olan ve önemi her geçen gün artan sektörde faaliyet gösteren ihracatçılarımıza ilimiz ve ülkemiz ekonomisine sundukları katkılar için teşekkürlerimizi iletiyoruz.”