Göl ve göletlere 765 bin sazan yavrusu bırakıldı – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Göl ve göletlere 765 bin sazan...

Göl ve göletlere 765 bin sazan yavrusu bırakıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Temmuz 2023 Cuma - 08:34Güncelleme: 21 Temmuz 2023 Cuma - 08:36
Göl ve göletlere 765 bin sazan yavrusu bırakıldı

Denizli’ye bağlı 13 ilçedeki göl, gölet ve benzeri su kaynaklarına “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında 765 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı.

2023 Yılı programı çerçevesinde; Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünce üretilen sazan yavruları, “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, 300 bini Çivril’deki Işıklı Gölü olmak üzere, 13 ilçede bulunan 25 su kaynağına toplam 765 bin sazan yavrusu bırakıldı.

Balık yavrularının bırakılması dolayısıyla Işıklı Gölü’ndeki törene katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, coğrafi zenginliklerle dolu bir bölgede yaşadıklarını, turizmin yanı sıra balıkçılıkla da yöre halkına ekonomik değer katma çabalarının devam edeceğini söyledi.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Şakir Çınar ise, doğal dengeyi korumak için balık stoklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesinin hedefleri arasında olduğunu, devletin desteğinin bu yönde artarak devam edeceğini vurguladı.

Balık üreticisi iş insanı Mustafa Özpek de, üretim ve ihracat yaparak ülkeye katma değer sağlamaktan mutluluk duyduğunu, memleket için üretmeye devam edeceklerini belirtti.

Sazan yavrularının bırakılması dolayısıyla düzenlenen törene Denizli Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Özpekler Su Ürünleri Kurucusu Mustafa Özpek,Beydilli Muhtarı Atilla Savran ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.