Genç Mucitler Yarışmasının finalistleri açıklandı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Genç Mucitler Yarışmasının finalistleri açıklandı

Genç Mucitler Yarışmasının finalistleri açıklandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Nisan 2022 Cumartesi - 14:28Güncelleme: 23 Nisan 2022 Cumartesi - 14:28
Genç Mucitler Yarışmasının finalistleri açıklandı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Genç Mucitler Yarışması'nda finale kalan öğrenciler belli oldu.

Proje başvuru süreci 11 Nisan 2022 tarihinde sona eren Genç Mucitler Yarışması’nın ön elemesi jüri tarafından yapılarak, finalde yarışacak proje ve öğrenciler belirlendi. Yarışmanın finali 31 Mayıs’ta yapılacak.

DENİB Yönetim kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, yarışmaya katılımın yoğun olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, “Tüm başvurular bizim için çok değerli. Bu projeyle çocuklarımıza, gençlerimize ihracat bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Bu bakış açısıyla yarışmamıza başvuran tüm öğrencilerimiz bizler için, ilimiz ve ülkemiz için aslında gerçek kazananlardır” dedi.

Yarışmada bu yıl dijital oyun kategorisine de yer verildiğini kaydeden Memişoğlu, “Bu seneki yarışmamızda diğer yıllardan farklı olarak ‘İhracatı ile Büyüyen Denizli’ temalı dijital oyun kategorisi de mevcut. Öğrencilerimiz yarışmamıza ilimizin ve ülkemizin ihraç ürünlerinin yer aldığı ihracat temalı dijital oyunlarla katılım sağlayarak yeteneklerini gösterdi. Bu kategoriyle Denizli olarak ürün ihracatında ülkemize sunduğumuz katkıların yanı sıra, hizmet ihracatında da ülkemiz ekonomisine katma değer sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Genç Mucitler Yarışması'nda finale kalan öğrenciler ve okulları şöyle: