Fabrika işçileri maaşların ödenmemesi üzerine eylem yaptı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Fabrika işçileri maaşların ödenmemesi üzerine eylem...

Fabrika işçileri maaşların ödenmemesi üzerine eylem yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ocak 2024 Pazar - 11:40Güncelleme: 7 Ocak 2024 Pazar - 12:26
Fabrika işçileri maaşların ödenmemesi üzerine eylem yaptı

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikada çalışan bir grup işçi, maaş ödemeleri geciktiği gerekçesiyle eylem yaptı.

Olay, Merkezefendi ilçesine bağlı Hacıeyüplü Mahallesi 3120 Sokak'ta faaliyet gösteren bir fabrikada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cam üretimi yapan fabrikada çalışan bir grup işçi, maaş ödemelerinin geciktiği iddiasıyla eylem yaptı.

Gecikmelerin daha önce de yaşandığını söyleyen bir işçi, "Burada yıllardır çalışıyoruz, emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Maaşlarımız geciktiği için ev kiramızı, çocuklarımızın okul masraflarını karşılamakta güçlük çekiyoruz. Fabrika yönetimi bize her seferinde bahane üretiyor, artık yeter" diye konuştu.

Gülcan Mirzaahmeova adlı işçi ise, "İlk zamanlarda paramı zaman zaman alıyordum. Ben yabancıyım. ‘Paranızı vereceğiz’ diyorlar ama yalan söylüyorlar. İki haftayı geçti ve paramı hala vermediler. İnsanın aklı olsa buraya çalışmaya gelmez. Birçok kişi burada sigortasız çalışıyor" dedi.

Haklarını istemekten yorulduklarını söyleyen Gülnare Şenikçi de, "Bizi paramızı vermeyerek mağdur ediyorlar. Biz de hakkımızı savunmak için buraya geldik. Biz hakkımızı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Fabrika sahibi ise, ilerleyen günlerde işçilerin taleplerini karşılamaya hazır olduklarını, ancak fabrikanın ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini söyledi.

İşçiler ise hukuki süreç başlatma kararı aldıklarını ifade etti.

DENİZLİ (İHA)