Engelli ve eski hükümlülere iş kurma desteği – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Engelli ve eski hükümlülere iş kurma...

Engelli ve eski hükümlülere iş kurma desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Kasım 2023 Cumartesi - 09:34Güncelleme: 11 Kasım 2023 Cumartesi - 09:34
Engelli ve eski hükümlülere iş kurma desteği

Denizli'de, kendi işini işini kurmak isteyen engelliler ile eski hükümlülere hazırlayacakları projeye göre hibe kredi desteği sağlanıyor. Hibe desteği engelliler için 150 bin, eski hükümlüler için 110 bin lira olarak açıklandı.

Kendi işini kurmak isteyenlere yönelik hibe destekleri devam ediyor. Bu desteklerden engelli vatandaşlar ile eski hükümlüler de yararlandırılıyor. Uygulamayla eğitim ve rehabilitasyon desteği sağlanarak, istihdama katılmalarını önü açılıyor.

İŞKUR tarafından yürütülen uygulamadan yararlanmak için başvuru yapan iki engelli vatandaşın projesine İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulundan onay çıktı. Onayın ardından 2 engelli vatandaş ile İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

İşgücü piyasasında eski hükümlü ve engelli vatandaşlarımızın en önemli sorunlarından biri olan mesleksizliğin, kendi işini kurma projeleri ile giderilebilir olduğunu dile getiren yetkililer, şu bilgileri verdi:

"Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çalışıyoruz. Kendi işini kurmak isteyen engelli girişimci adaylarına 150 bin liraya kadar, eski hükümlü girişimci adaylarına 110 bin liraya kadar hibe desteği veriyoruz. Her yıl haziran ve aralık ayında projeler teslim ediliyor. Aralık ayı başvuruları 15 Aralık 2023’de sona eriyor. Büyükbaş hayvancılık projelerine toplamda 188 bin 100 TL hibe desteği sağlanacak."

DENİZLİ (İHA)