Denizli Fırıncılar Odasından ekmek zammı açıklaması – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli Fırıncılar Odasından ekmek zammı açıklaması

Denizli Fırıncılar Odasından ekmek zammı açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Haziran 2023 Perşembe - 16:36Güncelleme: 8 Haziran 2023 Perşembe - 16:37
Denizli Fırıncılar Odasından ekmek zammı açıklaması

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, ekmeğe zam yapılmasının gündemlerinde olduğunu açıkladı.

Çaya gelen zamla kahvaltıların tadının kaçmasının ardından, bir zam haberi de ekmekle ilgili geldi. Kentteki fırıncılar, girdi maliyetlerini gerekçe göstererek ekmeğe zam yapmaya hazırlanıyor. Bu konudaki açıklamayı Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban yaptı.

Karadaban, halen 200 gram ekmeğin 5 liradan satıldığını, ancak son günlerde ekmek fiyatlarında artış yapılmasının konuşulduğunu, çok yüksek olmasa da kentte ekmek fiyatında artışa gidileceğini duyurdu. Karadaban, şunları kaydetti:

“Yükselen döviz kuru, temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ara zam, artan un ve girdi maliyetleri yüzünden Denizli’de ekmeğe zam yapılması gündemimizde. Bu zam kesinlikle İstanbul’daki gibi ekmeğin 10 TL’den satılması şeklinde olmayacak. Şu an Denizli’de üyelerimiz tarafından üretilen 200 gramlık ekmek 5 TL’den satılıyor. Yapılan zamlar, artan maliyetleri de göz önüne alarak, halkımızın alım gücüne de dikkat ederek ekmekte yeni bir fiyat belirlemesi yapılacak. Ekmek teki fiyat artışını kesinlikle makul seviye de tutacağız. Ancak üyelerimizi de korumamız gerekiyor.”

Karadaban, kentte 50 fırın tarafından ekmek üretildiğini, zincir ve gros marketlerde de ekmek üretimi yapıldığını sözlerine ekledi.