Çiftçilere hububat tohumu desteği – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Çiftçilere hububat tohumu desteği

Çiftçilere hububat tohumu desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Aralık 2021 Cumartesi - 11:06Güncelleme: 18 Aralık 2021 Cumartesi - 11:06
Çiftçilere hububat tohumu desteği

Denizli’nin Tavas ve Acıpayam ilçelerinde, “Kuraklık Nedeniyle Atıl Kalan Hububat Alanlarının Tarıma Kazandırılması” projesi kapsamında çiftçilere hububat tohumu dağıtımı yapıldı.

Bu yıl Denizli’de yaşanan kuraklık nedeniyle hazırlanan “Denizli İlinde Kuraklık Nedeniyle Atıl Kalan Hububat Alanlarının Tarıma Kazandırılması” projesi kapsamında Acıpayam, Tavas ve Kale ilçelerindeki çiftçilere yüzde 50 hibeli olarak, 117 bin kilogram sertifikalı hububat tohumluğunun dağıtımına başlandı.

Hububat tohumu dağıtımı dolayısıyla düzenlenen programa Tavas Kaymakamı Mutlu Köksal, Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya ile çiftçiler katıldı.

Erkaya, Denizli’de üç proje ile bu yıl toplamda 269 bin kilogram sertifikalı hububat tohumunun yüzde 50 hibeli olarak Çal, Çivril, Baklan, Acıpayam, Tavas ve Kale ilçelerinde dağıtıldığını söyledi. Erkaya, proje kapsamında çiftçilere 1,5 milyon liralık tohum desteği sağlandığını, uygulanan projeler ile hububat üreticilerinin desteklenmesinin yanı sıra, boş arazilerin tarıma kazandırılmasının amaçlandığını belirtti.