Vergiden muaf, peşin ödemeye yüzde 20 indirimli arsa satışı – D20Haber
02.07.2024, Salı
23 °C / 39 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Vergiden muaf, peşin ödemeye yüzde 20...

Vergiden muaf, peşin ödemeye yüzde 20 indirimli arsa satışı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Haziran 2024 Cuma - 09:07Güncelleme: 28 Haziran 2024 Cuma - 09:08
Vergiden muaf, peşin ödemeye yüzde 20 indirimli arsa satışı

Denizli Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Merkezefendi ilçesinde bir arsayı satışa çıkardı. Satışa sunulan arsa KDV’den ve 5 yıl süreyle Emlak Vergisi’nden muaf olacak. Peşin ödemeye ise yüzde 20 indirim uygulanacak.

Denizli Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünce, Merkezefendi ilçesi Kayaköy (Bozburun) Mahallesi’nde, Hazine’ye ait 546 ada, 3 nolu parselde yer alan 2 bin 774 m² arsa satışa çıkarıldı.

İmar planında tercihli alan olarak gösterilen arsanın tahmini bedeli 25 milyon lira olarak belirlendi.

Satışla ilgili ihale 11 Temmuz Perşembe günü saat 13.30’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Hizmet Binası’nın zemin katındaki Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Haberin DevamıReklam




Satış ihalesine katılmak isteyenler, düzenleyecekleri teklif mektuplarını ihalenin başlama saatine kadar ilgili İhale Komisyonu Başkanlığına teslim edebilecek veya iadeli taahhütlü posta ile gönderebilecek.

Satışı yapılacak taşınmaz, KDV’den ve satış tarihinden itibaren 5 yıl süreyle Emlak Vergisi’nden, satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan muaf tutulacak.

Ayrıca, taşınmazın satış bedelinin peşin ödenmesi halinde 20 indirim uygulanacak. Talep edilmesi halinde taksitlendirme de yapılacak.

Arsa satışına ilişkin şartname ve ekleri, mesai saatleri içinde Çınar Milli Emlak Müdürlüğünde görülebilecek.