Araç sahiplerine ‘kış bakımı’ uyarısı – D20Haber
30.06.2024, Pazar
20 °C / 36 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Araç sahiplerine ‘kış bakımı’ uyarısı

Araç sahiplerine ‘kış bakımı’ uyarısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2023 Pazartesi - 10:44Güncelleme: 2 Ekim 2023 Pazartesi - 10:44
Araç sahiplerine ‘kış bakımı’ uyarısı

Denizli’de, oto tamircilerinden araç sahiplerine “sorunsuz bir kış mevsimi geçirmek istiyorsanız periyodik bakımları mutlaka yaptırın” uyarısı geldi.

Araç bakımının önemine vurgu yapan oto tamircileri, bakımın sürücülerin kışın yolda kalmaması, muhtemel arızaların önlenmesi ve kaza riskini azaltma açısından önem taşıdığını ifade etti.

Kış gelmeden aaraca bakım yaptırmanın oluşabilecek fazla masrafların önüne geçebileceğini kaydeden oto tamircileri, antifrizsiz ve periyodik bakımları yapılmayan araçların kış aylarındaki masraflarının yükseldiğine, antifriz kontrolü, silecek, cam suyu, far ayarı, direksiyon sistemi, frenler, motor yağı, filtreler ve voltajlı akülerin kış öncesi önemli olduğuna dikkati çekti.

Haberin DevamıReklam




Periyodik olarak bakımı yapılamayan araçların mutlaka sorun yaratacağını söyleyen oto tamir ustası Arif Taşkıran, “Genel olarak araçlarımız kışın arıza yapmaya daha çok yüz tutar. Kış öncesi bakımı yaptırılmadığı zaman kronik olarak çalışmama, akü yetersizliği gibi sürücüyü mağdur edebilecek durumlar ortaya çıkabilir. Bunlar ile karşılaşmamak için kış öncesi ve kışa hazırlık konusunda bakımların aksatılmamasını öneriyorum. Bekletilen bakım sonrası oluşan maliyetler günden güne artıyor. Bakım yapılmadığı takdirde yolda kalma, yol düzenini bozma, seyir halindeyken ortaya çıkan birçok sorun ile karşılaşma ihtimali yüksek. Sorun yaşamak istemiyorsanız periyodik ve kış bakımlarını düzgün bir şekilde önem göstermek gerekiyor” dedi.

Kış öncesi yapılan araç bakımlarında ortaya çıkan maliyetlerin daha az olduğunu belirten oto tamir ustası Halil Taşkıran ise, “Bütün araçlarımızın kilometresi her 10 bine geldiğinde mutlaka bakıma getirilmesi gerekiyor. Eğer getirmeyip, arıza yapmasına kadar beklediğinizde sorunlar daha çok ortaya çıkar ve bu durum maliyeti de artırıyor. Kusurlu araç yoktur, kusurlu sürücü vardır. Araçlarınızı lütfen zamanın da periyodik bakımını yaptıralım. Araca yetkili kişi tarafından bakılması lazım. Antifriz, hava filtresi, motor yağı sürekli kontrollerinin sağlanması daha sağlıklı olur. Kış gelmeden ise mutlaka kışlık lastikler ve zincirler alınmalı. Daha çok kışın antifriz konulmaması ve yetersizliği nedeniyle hortumlar patlıyor ve donma gibi sorunlar bize çok geliyor. Kış öncesi araç bakımının maliyeti az oluyor. Bu yüzden kısa girmeden sürücüler araçlarını getirmeleri gerekmekte” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)