Denizli Tekstil ihracatçıları, Dubai’de iş görüşmeleri yaptı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli Tekstil ihracatçıları, Dubai’de iş görüşmeleri...

Denizli Tekstil ihracatçıları, Dubai’de iş görüşmeleri yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Ekim 2023 Cuma - 09:05Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma - 09:05
Denizli Tekstil ihracatçıları, Dubai’de iş görüşmeleri yaptı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) tekstil ihracatı artırmak amacıyla 22-26 Ekim 2023 tarihleri arasında Dubai’de yurt dışı pazarlama programı düzenledi.

Ticaret Bakanlığının destekleriyle DENİB tarafından yürütülen “Denizli Ev Tekstili Sektörü Yurt Dışı Pazarlama Takımı, Uluslararası Rekabet Geliştirme (UR-GE) Projesi” kapsamında, proje üyesi 9 firma ve 14 kişiden oluşan heyet, Dubai’de Birleşik Arap Emirlikleri’nin önde gelen satın alımcılarıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nden 40 alıcı firma ile yaklaşık 100 ikili iş görüşmesinin düzenlendiği programda Dubai Ticaret Ataşesi Muhammed Emin Erkal, pazar hakkında bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu.

Toptan ve perakende satış merkezlerinin de ziyaret edildiği yurtdışı programla ilgili değerlendirmede bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Denizli’nin Birleşik Arap Emirlikleri’ne ihracatı, 2022 yılında yüzde 35,3 artışla 52,3 milyon dolara, 2023 yılının ocak-eylül döneminde ise yüzde 7 artışla 40,7 milyon dolar seviyesine ulaştı. Birleşik Arap Emirlikleri’ne olan ihracatımızın önümüzdeki dönemde gerçekleştirdiğimiz yurt dışı pazarlama programların da katkısıyla giderek artacağına inanıyorum” dedi.

Memişoğlu, Ticaret Bakanlığının da desteğiyle yılın son aylarında çeşitli sektörlerin yurt dışı tanıtımları için Polonya, Rusya ve Suudi Arabistan’a yönelik yurt dışı pazarlama programları düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.