Denizli SMMMO’dan mali tatil açıklaması – D20Haber
11.05.2025, Pazar
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli SMMMO’dan mali tatil açıklaması

Denizli SMMMO’dan mali tatil açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Haziran 2022 Perşembe - 12:01Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe - 12:01
Denizli SMMMO’dan mali tatil açıklaması

Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Mehmet Sarıgöl, mali tatilin 1-20 Temmuz tarihleri arasında olacağını bildirdi.

SMMMO Başkanı Mehmet Sarıgöl, yazılı açıklamasında, 2022 yılı mali tatil uygulaması 1 Temmuz Cuma günü başlayıp, 20 Temmuz’da sona ereceğine işaret etti. Uygulamanın çalışanlarıyla birlikte 1 milyonu aşkın muhasebe camiası için büyük önem taşıdığını belirten Sarıgöl, şunları kaydetti:

“Mali tatil, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirleri ilgilendirdiği gibi, mali idareyi, vergi mükelleflerin, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödeyen işveren ve sigortalıları da yakından ilgilendiriyor.

Mali tatili önemsiyoruz. Mesleğimiz için önemli bir kazanım olan mali tatilin gerçekçi ve yaşanılabilir bir şekle kavuşturulması için de mücadelemizi sürdüreceğiz.

Mali tatil süresince bankaların ve finans kurumlarının mükelleflerden istemiş oldukları mali tablolar konusunda daha duyarlılık göstermeleri, vergi mükelleflerinin ve meslek mensuplarımızın kısa süre de olsa tatil yapmalarının sağlanması ve mali tatilin amacına ulaşabilmesi için belge ve bilgi istemleri konusunda daha duyarlı davranacaklarına inanıyoruz.

Haberin DevamıReklam




Kesintisiz olarak her yıl temmuz ayı boyunca tam olarak uygulanması, bu süre içerisindeki tüm beyanname ve bildirimlerin izleyen ayın bildirimleri ile beraber birleştirilerek yapılmasının sağlanması halinde mali tatil gerçek anlamını bulacaktır.

Öte yandan, mali tatil dolayısıyla; işlerini yaptığımız, vergi mükellefleri ile sosyal güvenlik yükümlülerinin ödevlerini her yıl olduğu gibi sağlıklı olarak yerine getirebilmeleri ve aksatmadan yürütmek üzere, gerek Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamızda ve gerekse il merkezi ve ilçelerimizdeki muhasebe bürolarımızda gerekli tedbirler alınmıştır.

Yine, mali idaremiz, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğümüz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde, mali tatilin sorunsuz uygulanması noktasında gerekli görüşmeler yapılmıştır.”