Denizli şirketi Batı Ege GYO halka arz oluyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli şirketi Batı Ege GYO halka...

Denizli şirketi Batı Ege GYO halka arz oluyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Kasım 2023 Pazartesi - 10:40Güncelleme: 27 Kasım 2023 Pazartesi - 10:40
Denizli şirketi Batı Ege GYO halka arz oluyor

Denizli şirketi Batı Ege GYO, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) onayıyla halka açılıyor. Tamamı ‘sabit fiyat ile talep toplama’ yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arzda talep toplama tarihleri 30 Kasım - 1 Aralık 2023 olarak belirlendi.

Ege Bölgesinin önde gelen yatırımcılarından olan Baltalı Grup iş birliği ile kurulan Batı Ege GYO’nun halka arzı, SPK tarafından onaylandı. Talep toplama tarihleri 30 Kasım- 1 Aralık 2023 olarak belirlendi. Hisse fiyatının 3 TL olarak açıklandığı halka arzın tamamı sabit fiyat ile talep toplama olarak gerçekleştirilecek. Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin konsorsiyum lideri olarak görev aldığı halka arzda dağıtımın yüzde 70’i yurt içi bireysel yatırımcılar, yüzde 20’si yurt içi kurumsal yatırımcılar, yüzde 10’u yurt dışı kurumsal yatırımcılar olarak planlandı. Nihai oranlar talep toplama süreci sonunda kesinleşecek.

“ŞEHRİMİZ BİR KAZANCIMIZ BİR”

Denizli’nin ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı Batı Ege GYO'nun 525 milyon Türk lirası olan sermayesi 815 milyon Türk lirasına yükseltilecek. Söz konusu halka arz 290 milyon TL'lik bedelli sermaye artırımı ile gerçekleştirilecek ve yüzde 35.58'i halka arz edilecek.

Sinpaş ve Baltalı Grup’un sinerjisiyle yoluna devam eden Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Denizli’de yatırımlarını arttırmaya ve Denizlililere sunduğu ürün portföyünü genişletmeye devam ediyor. Sermaye artışı ile yapılacak halka arzdan elde edilecek gelirin de Batı Ege GYO’nun portföyünde yer alan projelerin inşaatında ve işletme faaliyetleri çerçevesinde kullanılacak. Ayrıca halka arz ile birlikte Batı Ege GYO’nun öz sermayesini güçlendirerek karlılığını daha da artırması ve kar dağıtım politikası çerçevesinde karını yatırımcılarıyla paylaşması da hedefleniyor.

Toplam değeri 3 milyar 152 milyon 108 bin 929 lira olan Batı Ege GYO’nun portföyünde; bağımsız bölüm adedi 1.196 adetten oluşan Aqua City konut projesi, toplam kullanım alanı 37 bin 219 m² üzerinde kurulu ve 68 adet bağımsız bölümden oluşan Aquamall AVM, yine 8 bin 194 m² kullanım alanına sahip uluslararası bir markete ticari alan ve 119 bin m² alanda konumlanan 5 adet arsası bulunuyor.

BATI EGE GYO A.Ş. HAKKINDA

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Denizli'de ve tüm Ege Bölgesi'nde gayrimenkul sektöründe yeni yatırımlar geliştirmek amacıyla kurulmuş bir yatırım şirketi. Sinpaş ile Baltalı Grup iş birliği ile kuruldu. Kendi alanlarında öncü olan bu iki kuruluş, bilgi birikimlerini ve kurumsal yeteneklerini gayrimenkul sektöründe birleştirerek güç birliği yaptı. Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ilk yatırımını Denizli'nin ilk karma kullanımlı konut ve alışveriş merkezi projesi olan AquaCity ve AquaMall AVM ile hayata geçirdi.

Aquacity; 228 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen proje, farklı konseptlere sahip evler, çok katlı iki residence kulesi, çocuk oyun alanları, organik pazar, yeme içme alanları ve alışveriş merkezi içeren karma kullanımlı bir proje. Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bu ilk projesinin ardından Türkiye'nin en büyük projelerine imza atmak üzere çalışmalarına devam ediyor.