Denizli Sanayi Odasının 50. kuruluş yılı kutlandı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli Sanayi Odasının 50. kuruluş yılı...

Denizli Sanayi Odasının 50. kuruluş yılı kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Aralık 2023 Çarşamba - 11:13Güncelleme: 13 Aralık 2023 Çarşamba - 11:17
Denizli Sanayi Odasının 50. kuruluş yılı kutlandı

Denizli Sanayi Odasının (DSO) 50. kuruluş yıldönümü "100. Yılın Işığında DSO 50 Yaşında" mottosuyla kutlandı. Fotoğraf sergisiyle Denizli sanayisinin geçmişi gözler önüne serilirken, odanın kuruluşuna öncülük edenlere de plaketleri sunuldu.

Denizli Sanayi Odası (DSO), kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla kutlama etkinliği düzenledi. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Vali Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sanayiciler ve iş insanları katıldı.

Kokteyl ile başlayan kutlama programında, Denizli sanayisinin hikayesini anlatan fotoğraf sergisi açıldı. DSO tarafından PAÜ Öğretim Üyesi Prof Dr Turgut Tok editörlüğünde hazırlanan ve antik dönemden günümüze dek Denizli sanayisi ve ticaretinin anlatıldığı "Sanayinin Kadim Şehri Denizli" kitabının da tanıtımı yapıldı.

KASAPOĞLU: GLOBAL DÜNYADA REKABETİN MAYALARI BU TOPRAKLARDA

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, burada yaptığı konuşmada, Denizli Sanayi Odasının 1973’te başlayan yolculuğunun 50. yılına girdiğini, gecenin sloganını da "100 Yılın Işığında Denizli Sanayi Odası 50 Yaşında" olarak belirlediklerini söyledi.

Cumhuriyet’ten aldığı güçle kurulan Denizli Sanayi Odasının 50 yılda çok uzun yollar katettiğini vurgulayan Kasapoğlu, "Bugüne kadar gelen sanayi yolculuğumuzda başta tekstil olmak üzere, mermer, bakır, kablo, demir çelik gibi sektörlerde önemli yatırımlar ve kapasiteler oluşturuldu. Yapılan yatırımlar ve girişimler, Denizli'nin ülke sanayisinde her zaman özel bir yerde tuttu. Özellikle çok ortaklı yatırımlar ve girişimlerin, birçoğu bugün faal olmasa da şehrin ortaklık kültürünün güçlü olduğunu ve önümüzdeki dönemde yeniden hatırlamamız gereken bir değer olduğunu düşünüyoruz. Global dünyada rekabet edebilmek için sermaye, bilgi ve girişim birlikteliğinin kaçınılmaz olduğunu ve bunu sağlayacak kültürün bu toprağın mayalarında olduğuna inanıyoruz" dedi

Türkiye ekonomisinin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine dikkati çeken Kasapoğlu, "Ülke ekonomisi sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Global piyasalardaki daralmalar, üretim maliyetlerinin yüksekliği sanayimizi, sanayicilerimizi oldukça zor duruma sokuyor. Ancak biz bunların hepsini uzun bir maratonda yaşadığımız sıkıntılar olduğunu, önümüzdeki süreçte bunların aşılacağını düşünüyoruz. Böyle bir yolda 50. yılın önemli bir durak olduğunu düşünüyoruz. Umut ediyoruz ki önümüzdeki dönem geçmiş 50 yıldan daha güzel, daha parlak, daha başarılı olacaktır. Bizler bu inançtayız" diye konuştu.

KONYALIOĞLU: HERKESİN KENDİSİNDEN BİR PARÇA BULDUĞU BİR GECE

DSO Meclis Başkanı Okan Konyalıoğlu da Denizli Sanayi Odasının 50. kuruluş yıldönümünün Cumhuriyet’in 100. yılına denk gelmesi ayrı bir gurur kaynağı olduğunu, bugün herkes kendinden bir parça bulacağını belirtti.

PLAKETLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından odaya ilk üye olan ve meslekte 50. yılını dolduran üyeler ile eski başkanlara plaket verildi.

Olten Filermoni Orkestrası'nın sahne aldığı etkinlikte sanatçı Serenad Bağcan da konser verdi.