Denizli OSB’de personel eğitimleri sürüyor – D20Haber
31.05.2024, Cuma
14 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli OSB’de personel eğitimleri sürüyor

Denizli OSB’de personel eğitimleri sürüyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Şubat 2018 Salı - 14:15Güncelleme: 27 Şubat 2018 Salı - 14:15
Denizli OSB’de personel eğitimleri sürüyor

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü personeline yönelik “Temizlik ve Hijyen” ile “Kişisel Koruyucu Donanım Kullanımı” konulu eğitim seminerleri düzenlendi.

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İşyeri Hekimi Dr. Abdi Basmacı tarafından verilen “Temizlik ve Hijyen Eğitimi”nde, temizlik ve hijyenin önemi vurgulandı. Basmacı, “İnsan için en önemli konu sağlık olup, bunun için ilk şart temizlik ve hijyendir. Çalışılan ortamın temizliği ve hijyeni hastalığın dağılmasına engel olur. Odaların sık havalandırılması, masaların nemli bezle silinmesi ve kurulanması, kapı kolları ve merdiven tırabzanlarının temizlik malzemeleri ile sık sık silinmesi hastalıkların bulaşmasını önler. Kişisel temizlik çok önemli olup ellerin her yemekten önce ve sonra yıkanması, dişlerin sık fırçalanması, tırnak kesimi, ayakların yıkanması ve kurulanması, sık duş almak, saçları sık yıkamak kesinlikle yapılması gerekenlerdir” dedi.

Haberin DevamıReklam




“Kişisel Koruyucu Donanımların Kullanılması” konulu eğitim de A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İbrahim Ereşme tarafından verildi. Ereşme, “Sanayileşme ile birlikte ortaya çıkan yeni makineler birçok riskleri de beraberinde getirmiştir. Bu riskleri azaltmak için de bazı koruyucu önlemler alınmıştır. Bu önlemlerden biri de kişisel koruyucu donanım kullanmak. Kullanılmayan Kişisel Koruyucu Donanımların hiçbir koruma sağlamayacağı unutulmamalıdır” diye konuştu.

Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş ise, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine önem verildiklerini ve çalışanların sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu belirtti.

Bu arada iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine katılımda devamlılık gösteren Zekeriya Karaca, Mehmet Güz ve Süreyya Korkut’a OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş tarafından hediye verildi.