Denizli OSB’de hayata geçirilen projelerin açılışı yapıldı – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli OSB’de hayata geçirilen projelerin açılışı...

Denizli OSB’de hayata geçirilen projelerin açılışı yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mart 2024 Salı - 17:44Güncelleme: 12 Mart 2024 Salı - 17:44
Denizli OSB’de hayata geçirilen projelerin açılışı yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteğiyle hayata geçirilen Denizli Projeleri'nin açılışını yaptı.

Açılışlar dolayısıyla Denizli OSB’de düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin, Nilgün Ök ve Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır, törendeki konuşmasında, Güney Ege Kalkınma Ajansı desteğiyle kentin nitelikli ve çok yönlü kalkınmasını sağlayacak 32 projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Son 22 yılda Denizli'deki yatırımlar için 2 bin 226 yatırım teşvik belgesi düzenlediklerini, 134,1 milyar lira sabit yatırımın ve 40 bin 600'den fazla nitelikli istihdamın önünü açtıklarını kaydeden Kacır, 594 milyon lira yatırımla 2 yeni organize sanayi bölgesi kurduklarını hatırlattı.

Kurdukları 15 AR-GE, 12 tasarım merkezi ve 1 teknoparkla Denizlili sanayicilerin, girişimcilerin katma değerli üretim yolculuğunda yanında yer aldıklarını vurgulayan Kacır, Denizli'nin 2. teknoparkını da Organize Sanayi Bölgesi'nde hayata geçireceklerini bildirdi.

TÜBİTAK'ın burs ve destek programları kapsamında 412 projeye ve 573 bilim insanına 1,2 milyar lira kaynak sağladıklarını anlatan Kacır, Denizli'ye Deneyap Teknoloji Atölyesi kazandırdıklarını ifade etti.

Kacır, Denizli'nin yerel 14 lezzetini coğrafi işaretle tescilleyerek hem üreticileri hem tüketicileri hem de kültürü koruduklarını, kalkınma ajansının mali ve teknik destek programları kapsamında 493 kalkınma projesine 866 milyon lira destek verdiğini dile getirdi.

Bakan Kacır ve beraberindekiler, konuşmaların ardından Denizli Projeleri arasında yer alan Denizli Mesleki Eğitim ve Test Merkezini gezerek incelemelerde bulundu.

Güney Ege Kalkınma Ajansının 84 milyon 258 bin lira desteğiyle kentte toplam 110 milyon 385 bin lira yatırımla farklı sektörlerdeki 32 projenin hayata geçirildiği belirtildi.

DENİZLİ (AA)