Denizli OSB’de Enerji Verimliliği Paneli yapıldı – D20Haber
18.05.2024, Cumartesi
17 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli OSB’de Enerji Verimliliği Paneli yapıldı

Denizli OSB’de Enerji Verimliliği Paneli yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mart 2018 Pazar - 09:30Güncelleme: 25 Mart 2018 Pazar - 00:50
Denizli OSB’de Enerji Verimliliği Paneli yapıldı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)ve Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi işbirliği ile düzenlenen “Tekstil ve Hazır Giyim Sektöründe Temiz Üretim ve Enerji Verimliliği” konulu panel yapıldı.

Denizli OSB Konferans Salonu’nda Denizli Enerji Verimliliği Derneği Genel Sekreteri Mustafa Güner moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, WWF Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdürü Aslı Pasinli, Bursa Enerji Verimliliği Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ziya Söğüt, BTSO Enerji Verimliliği Merkezi Müdürü Canpolat Çakal konuşmacı olarak yer aldı.

Panel, GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan’ın açılış konuşması ile başladı. Akdoğan, “Güney Ege Kalkınma Ajansı olarak 2014 yılında başlattığımız, tekstil sektöründe farkındalık yaratmak ve dönüşümü hızlandırmak amacını taşıyan konferansların beşincisini Denizli Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda gerçekleştiriyoruz. Her sene farklı bir konsept dahilinde gerçekleştirilen konferanslarda 2014 yılında teknik tekstil, 2015 yılında tekstil ve hazır giyim vizyonu, 2016 yılında tekstil sektöründe markalaşma ve teknik tekstil ile 2017 yılında ise dünya markası olunması konuları işlenmiştir. Bu seneki konferansımızın konusu ise temiz üretim ve enerji verimliliğidir” dedi.

Haberin DevamıReklam




Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli OSB Müdürü Ahmet Taş ise “Organize Sanayi Bölgemizde aylık 42 milyon kwh elektrik, 8 milyon m³ doğalgaz, 1,5 milyon m³ proses su tüketimi ve 100 milyon ton buhar tüketimi yapılmaktadır. Kullanılan enerjinin aylık parasal değeri 30 milyon lira civarındadır. Yapacağımız enerji verimliliği çalışmasıyla yüzde 25’lik bir verimlilik sağladığımızda aylık 7,5 milyon liralık bir kazanç sağlanmış olacaktır. Bu kazanç sanayicilerimizin birim maliyetini düşüreceğinden dolayı rekabet gücünü artırıp ihracat rakamlarını yükseltecektir. Bu yüzden gerçekleştirilen bu panelden sonra GEKA ve Denizli Enerji Verimliliği Derneği ile birlikte çalışarak sanayicilerimizin enerji etütlerini hazırlayıp kredi ve hibe desteklerini araştırıp yeni bir proje geliştireceğiz” diye konuştu.