Makina OSB’de ihale bekleniyor – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Makina OSB’de ihale bekleniyor

Makina OSB’de ihale bekleniyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Mayıs 2023 Çarşamba - 13:26Güncelleme: 3 Mayıs 2023 Çarşamba - 13:27
Makina OSB’de ihale bekleniyor

Denizli’de kuruluş aşamasında olan Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (DEMİOSB) kamulaştırma çalışmalarının tamamlanması ve ihale süreci bekleniyor. Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu, ihalenin muhtemelen seçimler sonrasında yapılacağını bildirdi.

Makina Sanayici İş İnsanları Derneğinin (MAKSİAD) düzenlediği kahvaltılı toplantıyla, Makina OSB’deki son durumla ilgili üyelere bilgi verildi. Toplantıya AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de katıldı.

 

SARI: MAKİNA OLMADAN ÜRETİM OLMUYOR

Toplantının açılışında konuşan MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, 2017 yılında göreve geldiklerini, üye sayısını hızla artırdıklarını, kısa sürede makina sektörünü konuşulur hale getirdiklerini söyledi. Sarı, “Denizli’de tekstil başta olmak üzere çeşitli sektörler konuşuluyor ama makina sektöründen söz edilmiyordu. Önce sektörümüzün konuşulur olmasını sağladık. Sonra da Makina OSB için harekete geçtik. Şu ana kadar önemli mesafe kat ettik. Har nerede üretim varsa makina ile yapılıyor. Makina olmadan üretim olmuyor. Ülkemizin bize ihtiyacı var, üretim bizden geçiyor” dedi.

KASAPOĞLU: İHALE SEÇİM SONRASI GİBİ GÖZÜKÜYOR

DSO Başkanı Selim Kasapoğlu da konuşmasında Makina OSB ile ilgili bilgiler paylaştı. Kasapoğlu, Makina İhtisas OSB'de 2 milyon 574 bin m²'lik bir alan bulunduğunu, ancak arazinin yapısından kaynaklanan dezavantajlardan sonra 1 milyon 501 bin m²'lik kullanım alanı kaldığını belirtti.

Makina OSB’de en fazla zorluğun kamulaştırmada çekildiğini anlatan Kasapoğlu, “Hazine arazileri dışındaki özel mülkiyetlerin OSB'ye aktarılmasında büyük sıkıntılar çektik. Milletvekili Şahin Tin'in acele kamulaştırma kararı alınmasında büyük emek sarf etti. Acele kamulaştırmadan sonra işlerimiz biraz daha hızlandı. Şu an 6 dosyamız bulunuyor acele kamulaştırmayı bekleyen. Bunları da tamamladığımızda kamulaştırma işini bitirmiş olacağız” diye konuştu.

Kasapoğlu, bölgede 3 bin 600 m² ile 56 bin 500 m²'lik büyüklükler arasında 115 parsel bulunduğunu, altyapı projelerinin bakanlığa sunulduğunu, teknik çalışmaların tamamlandığını, ihalenin yapılmasını beklediklerini, ihaleyi çıkışın seçimden sonrası gibi göründüğünü sözlerine ekledi.