Denizli İş Kulüpleri projesinde pilot il – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli İş Kulüpleri projesinde pilot il

Denizli İş Kulüpleri projesinde pilot il

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Temmuz 2017 Salı - 18:12Güncelleme: 25 Temmuz 2017 Salı - 18:12
Denizli İş Kulüpleri projesinde pilot il

Denizli, Kalkınma Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu “İş Kulüpleri” projesinde pilot il seçildi. Projede, Denizli dışında 8 il daha pilot uygulamanın yapılacağı kentler olarak seçildi.

İŞKUR İl Müdür Vekili Fatih Işık, Kalkınma Bakanlığı’nın İş Kulüpleri projesinde pilot olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Sakarya, Mersin, Trabzon, Çanakkale ve Denizli’nin seçildiğini, uygulamayla ilgili bu illerde çalışmalar sürdürüldüğünü, projenin temel amacının işsizlerde “çalışmak isteyen herkese göre bir iş olduğu” düşüncesinin oluşmasını sağlamak, işsizlerin özgüvenini yükselterek ve gerekli sunum teknikleri uygulayarak açık işlere yönlendirmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

İş Kulüpleri projesinin pilot illerde İŞKUR tarafından yürütüleceğini bildiren Işık, bu kapsamda Denizli Çalışma ve İş Kurumunda görev yapan İş ve Meslek Danışmanlarından Dönay Şanlıalp, Ahmet İrİ ve Taner Beter’in Ankara’da iş kulüpleri liderlik eğitimi aldıklarını ifade etti.

İş Kulübü’nde işsizlere yönelik verilecek eğitimlerin 24 Temmuz itibariyle Denizli İŞKUR’da başladığını kaydeden Işık, “İş Kulüpleri projesine büyük önem veriyoruz. Çalışmak isteyen herkese göre en az bir işin bulunduğunu bizler biliyoruz. Önemli olan işsizlik sürecinde olan ve ne iş yapacağına karar veremeyen vatandaşımıza da vereceğimiz eğitimler ile bu bilgiyi anlatabilmek. Bizim için her vatandaşımız önemli, her vatandaşımız değerli; yaptığımız iş gereği, bir bireyin işe girmesinin, evine ekmek götürebilmesinin mutluluğuna şahit oluyoruz. Denizli İŞKUR olarak, daha çok vatandaşımıza ulaşabilmeyi, daha çok kişiye istihdam sağlayabilmeyi; hem ülkemiz adına hem vatandaşımız adına yararlı bir iş yapabilmeyi umut ediyoruz. Bu umut ışığında yapacağımız proje çalışmasının Denizli halkına faydalı olacağına inancım tamdır” dedi.