Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim...

Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ağustos 2017 Salı - 13:11Güncelleme: 1 Ağustos 2017 Salı - 13:11
Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK), 2017 yılı 3. dönem toplantısını Vali Hasan Karahan başkanlığında gerçekleştirdi.

İldeki işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim kurumları ile işletmelerdeki eğitim ve istihdam konularında verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak, ilgili kurum ve kuruluşlara önerilerde bulunmak amacıyla düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı valilikte yapıldı. Vali Hasan Karahan’ın başkanlık ettiği toplantıya Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan ve diğer kurul üyeleri katıldı.

İstihdamın artırılması, çalışma hayatındaki sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, işgücü piyasası verileriyle İŞKUR’un faaliyetleri hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi.

Toplantıda, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona Dair Yönetmelik kapsamındaki engelli proje başvurularının değerlendirilerek İŞKUR Genel Müdürlüğüne gönderilmesi, Cafer Torun’un hazırladığı hayvancılık, Cenk Çalışkan’ın hazırladığı çay ocağı ve köfte-tost salonu, Türkiye Beyaz Ay Derneği Denizli Şubesi’nin hazırladığı pike dikim elemanı mesleki eğitim kursu projeleri de ele alındı.