Denizli ihracatına corona etkisi! Büyük düşüş – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli ihracatına corona etkisi! Büyük düşüş

Denizli ihracatına corona etkisi! Büyük düşüş

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mayıs 2020 Pazartesi - 12:53Güncelleme: 4 Mayıs 2020 Pazartesi - 12:54
Denizli ihracatına corona etkisi! Büyük düşüş

Denizli’den nisan ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre %58.45 azalarak 121 milyon dolar seviyesine geriledi.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), nisan ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre, geçen yıl nisan ayında 207.8 milyon dolar olan Denizli ihracatı, bu yılın aynı ayında yüzde 58.45 gerileyerek, 121 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre ise, Denizli’den geçen ay 165 milyon dolar ihracat yapıldı.

“CORONAVİRÜS SALGINI DÜNYA TİCARETİNİ ETKİLEDİ”

2020 yılına olumlu başladıklarını kaydeden Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Euro/USD paritesinin gerilemesine rağmen ocak ve şubat aylarında yakaladığımız ihracat artışları yılın geri kalan bölümü için de olumlu sinyallerin ipucu niteliğindeydi. Ancak Çin’de ortaya çıkan, ardından Avrupa ve ABD’yi etkisi altına alan salgın sebebiyle taleplerde yaşanan gerileme dünya ticaretini etkiledi” dedi.

“SANAL FUARLAR VE HEYETLER ÖNEM KAZANACAK”

Covid-19 salgını önümüzdeki dönem için iletişim kurma şekillerinde de köklü değişikliklere yol açabileceğini altını çizen Memişoğlu, “Her yıl dünyanın çeşitli noktalarında düzenlenen, farklı coğrafyalardan yüzbinlerce insanın akın ettiği fuarlar da, söz konusu değişimden muhakkak etkilenecektir. Bu noktada, teknolojinin ve dijital dünyanın sunduğu fırsatlar çerçevesinde sanal fuarların ve heyetlerin adından daha çok söz ettireceğini düşünüyoruz. Denizli İhracatçılar Birliği olarak sanal fuarlar ve heyetlerle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Güncel çalışmalarımızı Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi ile koordineli bir şekilde sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.