Denizli havlusu mercek altına alındı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli havlusu mercek altına alındı

Denizli havlusu mercek altına alındı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Haziran 2018 Salı - 11:10Güncelleme: 26 Haziran 2018 Salı - 11:10
Denizli havlusu mercek altına alındı

TÜBİTAK’ın destek verdiği “Havlu Kalitesinin Tanımı ve Ölçümü” projesiyle, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Japon Kyoto Teknoloji Enstitüsü, Denizli havlusu mercek altına alındı.

Proje kapsamında Denizli’ye gelen Japon Heyeti, bir dizi tekstil fabrikalarına ziyaretlerde bulundu. PAÜ Tekstil Bilimleri Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Yüksel İkiz’in de katıldığı ziyaret duraklarından birisi de TurkishTowels markasının tanıtımı kapsamında projeyi destekleyen Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) oldu.

Heyet, DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, Muhasip Üyesi Selim Yaymanoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Mukaddes Başkaya, Cüneyt Demirkan ve Osman Uğurlu ile bir araya geldi.

Kyoto Teknoloji Enstitüsü akademisyenlerinden Atsushi Sakuma, havlu kalitesinin subjektif ve objektif değerlendirilmesi konusunda gerçbir sunum yaptı. Toplantıda, proje kapsamında elyaf içeriği, iplik yapısı, hav yüksekliği, gramaj değerleri göz önünde bulundurularak toplanacak havlu örnekleri arasından test edilebilecek havluların seçilip gerekli değerlendirmelerin yapılmasının Türk havlusunun standardizasyonu açısından faydalı olabileceğinin altı çizildi.