Forum Çamlık için konkordato talep edildi, geçici mühlet verildi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Forum Çamlık için konkordato talep edildi,...

Forum Çamlık için konkordato talep edildi, geçici mühlet verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Aralık 2023 Perşembe - 17:46Güncelleme: 28 Aralık 2023 Perşembe - 17:47
Forum Çamlık için konkordato talep edildi, geçici mühlet verildi

Denizli’nin dev alışveriş merkezi Forum Çamlık için konkordato talebinde bulunuldu. Şirkete 26 Aralık itibariyle geçici mühlet verildiği bildirildi.

Pamukkale’nin Mehmetçik Mahallesi Doğan Demircioğlu Caddesi’nde Nisan-2008’de açılan ve kentin en hareketli iş merkezi olan Forum Çamlık AVM ile birlikte “Forum” ismiyle farklı illerde faaliyet gösteren alışveriş merkezleri için konkordato talebinde bulunuldu.

Bloomberg HT’nin haberine göre, Forum İstanbul, Marmara Forum, Forum Çamlık, Forum Aydın, Forum Erzurum, Forum Kapadokya, Forum Ankara, Gordion ve Forum Magnesia alışveriş merkezlerinin (AVM) sahibi olan ve aynı isimle anılan şirketler, son dönemde özel finansal kurum ve kuruluşlarla yaşanan süreçlere istinaden iş sürekliliğini sağlamak adına yeni bir süreç başlattı.

Söz konusu şirketler adın yapılan açıklamada, AVM’lerin değer kayıplarını önlemek ve istihdamın sürekliliğini sağlamak adına bu şirketler için 26 Aralık 2023 tarihi itibarıyla geçici mühlet kararı verildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu kararı hem AVM’lerimizi hem de tüm paydaşlarımızı korumak adına aldık. Şirketlerimizin ve 1500 mağaza ile yıllık 76 milyon ziyaretçi ağırlayan AVM’lerimizin gerek iş gerek finansal süreçlerinde hiçbir aksama yaşanmaması yönünde ve hukukun bize tanıdığı hak çerçevesinde geçici mühlet kapsamında faaliyetlerimizi daha sağlıklı bir şekilde yürüteceğiz. Buradaki temel amacımız iş sürekliliğini sağlamaktır. Bu süreçte tedarikçilerimizle, müşterilerimizle ve diğer paydaşlarımızla olan ilişkilerimizi kesintisiz sürdürmeye, iş gücümüzü korumaya ve daha sağlam bir finansal temel oluşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, bir şirketin finansal zorluklarla başa çıkabilmek ve iflasa sürüklenmemek adına mahkemeden yardım talep ettiği bir süreçtir. Türk Ticaret Kanunu'na göre, şirketler mali sıkıntı içinde olduklarını ve iflas tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını düşündüklerinde mahkemeye başvurarak konkordato ilan edebilirler.