Denizli firmalarına 2 altın madalya – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli firmalarına 2 altın madalya

Denizli firmalarına 2 altın madalya

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Ağustos 2023 Pazar - 15:07Güncelleme: 13 Ağustos 2023 Pazar - 15:08
Denizli firmalarına 2 altın madalya

Denizli’nin Çal ilçesinde üretim yapan Erdel Şarapçılık ve Kuzubağ, İngiltere’de düzenlenen yarışmada iki altın madalya kazandı.

İlçenin Hançalar Mahallesi’nde faaliyet gösteren Erdel Şarapçılık ve Kuzubağ firmaları, dünyadaki saygın şarap dergilerinden Decanter’ın düzenlediği yarışma World Wine Awards’a katıldı. Organizasyonda, 57 ülkede faaliyet gösteren 113 üreticinin gönderdiği 18 binin üzerinde şarap çeşidi yarıştı.

Değerlendirme, farklı ülkelerden gelen 236 şarap uzmanı, 53 master of wine (şarap ustası), 16 master sommelier( usta şarap garsonları), gastronomistler, şarap tüccarları ve gazetecilerden oluşan uzman heyet tarafından yapıldı.

Tadım sonrası Erdel Şarapçılık ve Kuzubağ, “öküzgözü-syrah” kupajlarıyla altın madalyaya layık görüldü.

“ÖDÜLLER DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZUN GÖSTERGESİ”

Erdel Şarapçılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kuzu, yarışmanın mayıs ayında yapıldığını, sonuçlarının temmuzda açıklandığını, kazandıkları ödülün Türkiye'nin şarapçılıkta markalaşması ve dünyadaki yerini hissettirmesi adına çok önemli olduğunu söyledi.

Uluslararası düzeydeki başarıdan mutlu olduklarını vurgulayan kuzu Kuzu, “Uzun süredir bölgemizde diğer şarap firmalarıyla birlikte yüksek kaliteli üretim ve markalaşma için yatırımlar yapmaktayız. Aldığımız bu ödüller ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun bir göstergesi. Bugün bu yatırımların meyvesini almak bizim için büyük gurur” dedi.

“ÇAL BAĞ YOLU YENİ BİR TURİZM DESTİNASYONU OLACAK”

Kuzubağ’ın sahibi Salih Kuzu da Türkiye’de üretilen şaraplık üzümün yaklaşık yüzde10’unun Çal Karası, ürünün düşük tanen profili, yumuşak içimi ve aromatik yapısı ile yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Kuzu, şunları söyledi:

“Bu sonuç hem bizim hem de Türk şarapçılığı için gerçekten büyük bir gurur. Kardeşimin de dediği gibi uzun süredir bölgenin bir cazibe merkezi haline gelmesi için çalışmalar yürütmekteyiz. Çal Bağ Yolu da bunlardan bir tanesi. Çal Bağ Yolu, binlerce yıllık tarihe sahip bu coğrafyanın potansiyelini kültürüyle, gastronomisiyle, doğal güzellikleriyle ve en önemlisi de bağcılık ve şarap üretimiyle gün yüzüne çıkarmak ve paylaşmak için kurulan bir önoturizm rotası.”