Denizli ADD’den “Atatürk ismi ile cemaat okulu ismi yan yana getirildi” tepkisi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli ADD’den “Atatürk ismi ile cemaat...

Denizli ADD’den “Atatürk ismi ile cemaat okulu ismi yan yana getirildi” tepkisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Temmuz 2020 Çarşamba - 11:42Güncelleme: 15 Temmuz 2020 Çarşamba - 11:42
Denizli ADD’den “Atatürk ismi ile cemaat okulu ismi yan yana getirildi” tepkisi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) Merkezefendi ilçesinde açılan ve gıda ürünleri satışı yapan mağazasıyla verilen ilanı eleştirdi. Özbay, bilboardlarda yer alan reklamda adres tarifinde yer alan özel bir okul ismine dikkat çekerek, “Atatürk ismiyle, kamuoyunda cemaat okulu olarak bilinen bir yerin ismini yan yana getirebilmek, ne denir ki, gerçekten bravo” paylaşımını yaptı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifiyle başkentte “Halka gezecek, eğlenecek ve dinlenecek sıhhi yerler, hiylesiz ve nefis gıda maddeleri temin eylemek” misyonuyla kurulan, günümüzde ürettiği bitkisel, bal, süt ve meyve suyu ile Ankara dışında da tüketicilere açılan Atatürk Orman Çiftliği Denizli’de bir şube açtı.

Halen faaliyetlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı tüzel kişiliğe haiz bir kamu kuruluşu olarak sürdüren Atatürk Orman Çiftliğinin Denizli Şubesi, Merkezefendi’nin Selçukbey Mahallesi’nde açıldı. Ana bayiliğini merkezi Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Atasoy Çiftliği Gıda Tarım Hayv. Taş. Turizm Ltd. Şti. yaparken, Denizli Şubesi ise Ahmet Küçüker ve Kemal Emecioğlu ortaklığıyla faaliyete geçti.

CADDENİN İSMİYLE DEĞİL OKUL ADIYLA TARİF

Ancak, Atatürk Orman Çiftliği Denizli Şubesinin tanıtımı için kentin değişik bölgelerindeki bilboardlara asılan afişlerde dikkat çeken bir adres tarifi yer aldı. Adreste cadde ismi yerine özel bir okulun ismine yer verildi. Oysa Denizli Büyükşehir Belediye meclisi’nin 14 Ekim 2019 tarihli kararıyla Albayrak Meydanı’ndan başlayıp 681, 761, 1046 ve 1108 sokakları geçerek Üçler Bulvarı’na bağlanan güzergaha Alparslan Türkeş ismini vermişti. Ancak, şubeyi açan şirket, Alparslan Türkeş Caddesi yazmak yerine bir okul ismiyle adres vermeyi uygun gördü.

HENÜZ YANIT ALAMADIK

Bu adres tarifinin neden tercih edildiğini öğrenmek üzere Atatürk Orman Çiftliği Şubesine gittik. Mağaza görevlileri Ahmet Küçüker’in şubede bulunmadığını söylerken, “adres tarifinde ismi cemaat bağlantısıyla ilişkilendirilen bir okul ile Atatürk isminin afişte neden yan yana getirildiği” sorumuza “Şubenin yakınında bu okul var. Bilindiğinden adres bulma kolay olsun diye tercih edildi” yanıtını verdi.

Bu arada, Ahmet Küçüker ile görüşme isteğimizi iletip şubeden ayrılırken, ana bayi olan Fethiye’deki Atasoy Çiftliği Gıda Tarım Hayv. Taş. Turizm Ltd. Şirketini de telefonla arayıp, görüşme isteğimizi bildirdik. Ancak haberimizi yazdığımız saate kadar bir bilgilendirme yapılmadı.

ADD ŞUBE BAŞKANI ÖZBAY’DAN TEPKİ PAYLAŞIMI

Bu arada, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, reklam afişiyle ilgili tepkisini yaptığı paylaşımla dile getirdi. Özbay, paylaşımında “Bugün ilimizde gördüğümüz reklam panoları da traji komik bir durumu ilan eder nitelikteydi. Atatürk ismiyle, kamuoyunda cemaat okulu olarak bilinen bir yerin ismini yan yana getirebilmek, ne denir ki, gerçekten bravo... Atatürk Orman Çiftliği gibi değerli bir ismi ilimize getirmek isteyen kişilerin bu detayla ilgili bilgisi var mı? Bu, birilerinin normali olabilir bizler için asla olağan olmayacak...” ifadelerine yer verdi.