DENİB’de e-İhracat eğitim programı düzenlendi – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. DENİB’de e-İhracat eğitim programı düzenlendi

DENİB’de e-İhracat eğitim programı düzenlendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Kasım 2023 Cuma - 14:56Güncelleme: 3 Kasım 2023 Cuma - 14:59
DENİB’de e-İhracat eğitim programı düzenlendi

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğiyle e-İhracat eğitim programı düzenlendi.

Bölgede e-İhracat yapan veya e-İhracat yapma potansiyeli olan firmalara yönelik olarak düzenlenen eğitime 180 dolayında katılım oldu.

Eğitim programında Ticaret Bakanlığından Işıl Alper, TİM e-İhracat uzmanları Simge Ceylan ve Ali İhsan Bars, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Okan Şenel, Mega Merchant CEO’su Yaman Alpata, Exporgin CEO’su Mehmet Erdemi, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Muafiyetler Dairesi Başkanı Deniz Okan Savaş, Ship Entegra CEO’su Ali Ceylan, Seçil Sore, Dijital Pazarlama Yöneticisi Damla Erayhan, e-İhracat ve Dijital Dönüşüm Uzmanı Dr. Emre Reçber, Mentoreis CEO’su İlhan Selçuk, BR Medya CEO’su Ali Akkuş, ASKON Demir e- Ticaret ve Marka Müdürü Barış Karamil, Sistem Global Danışmanlık Uluslararası Genişleme Müdürü Hazal Bedir sunum yaptı.

Eğitimle ilgili açıklama yapan DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, e-Ticaretin giderek kazandığını belirtti. Memişoğlu, 2019 yılında 136 milyar lira olan e-Ticaret hacminin 6 kat artışla 2022 yılında 800 milyar liraya yükseldiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Günümüzde tüketiciler, ihtiyaçları olan ürün ya da hizmet çeşidi fark etmeksizin mobil cihazlarından çok kolay bir şekilde erişim imkanına sahip. Dünya çapında akıllı telefon kullanıcı sayısı 6,5 milyara ulaşmış durumda. Dünya nüfusunun neredeyse yüzde 83’üne karşılık gelen bu rakam tüketim alışkanlıklarının net bir şekilde değiştiğinin göstergesi. Bu durum, biz ihracatçılar için yeni dönem stratejilerimizi oluşturma ve dijital bir dönüşümün içinde yer almamız anlamına geliyor. Özetle, geleneksel ticaretin oyuncuları dijitale taşınıyor. Araçlar değişse de amaçlar aynı. İhtiyacı keşfeden ilişkiyi yönetir” dedi.