DENİB ile İŞKUR arasında iş birliği protokolü imzalandı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. DENİB ile İŞKUR arasında iş birliği...

DENİB ile İŞKUR arasında iş birliği protokolü imzalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Eylül 2023 Pazartesi - 14:54Güncelleme: 18 Eylül 2023 Pazartesi - 14:54
DENİB ile İŞKUR arasında iş birliği protokolü imzalandı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında “Kalite Kontrol Elemanı Yetiştirme Projesi” protokolü imzalandı.

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ile İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık tarafından imzalanan protokol ile üretimde kalite planlaması, kayıt ve iş akışı faaliyetleri konularında eğitim programları düzenlenmesinde iş birliği yapılacak.

Eğitimlerle yetkinlik kazandırılan kişilerin tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren firmalarda istihdam edileceğini bildiren Memişoğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Bu projemizle, uluslararası piyasalarda rekabet eden ihracatçı firmaların üretim süreçlerine katkı sağlamayı planlıyoruz. Bilindiği gibi, ihracat siparişlerinde zamanında teslim çok önem arz etmektedir. Bunun yolu da üretimde planlama noktasından geçmektedir. Bu kapsamda, üretim süreçlerinde görev alan çalışma arkadaşlarımızın yeterli kaliteye ve hıza sahip olabilmeleri büyük önem arz etmektedir.

Üretimde kalite planlamasına ilişkin giriş, ara ve final kontrolü, kayıt ve iş akışı faaliyetleri konularında yetkinlik kazandırılmasına yönelik eğitim programları düzenleyeceğiz. Proje kapsamında 20 kişiye günde 6 saat olmak üzere 8 günde, toplamda 48 saatlik eğitim verilecek.”

İlköğretim mezunlarının alınacağı eğitim programına son başvuru tarihi 29 Eylül Cuma olarak açıklandı. Başvurular www.denib.gov.tr web sayfasında yer alan link üzerinden online olarak yapılacak.

Online başvuru yapan adaylara 2-6 Ekim 2023 tarihleri için uygun olan tarihte görüşme yapabilmek üzere randevu oluşturulacak, randevu bilgisi e-posta adresine bilgi olarak ulaştırılacak.