DENİB DESIGN Tasarım Yarışması’nda finalistler belirlendi – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. DENİB DESIGN Tasarım Yarışması’nda finalistler belirlendi

DENİB DESIGN Tasarım Yarışması’nda finalistler belirlendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Eylül 2023 Çarşamba - 16:14Güncelleme: 6 Eylül 2023 Çarşamba - 16:15
DENİB DESIGN Tasarım Yarışması’nda finalistler belirlendi

Denizli İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen DENİB DESIGN 3. Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması’nda 14 finalist belirlendi.

Denizli’yi tasarım ve marka şehri haline getirmek amacıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen DENİB DESIGN Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması’nda finalistler belirlendi. 18 Ağustos’ta başvuruları tamamlanan yarışmada, ön jüri elemesini geçen 28 proje sahibi mülakat ve bilgilendirme toplantısı aşamasına kaldı.

28 PROJE DEĞERLENDİRİLDİ

4-5 Eylül tarihlerinde Denizli'de gerçekleştirilen mülakat ve değerlendirme toplantısında DENİB Design Tasarım Yarışması Komite Başkanı Mukaddes Başkaya, DENİB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve komite üyesi İbrahim Uzunoğlu, DENİB Design Tasarım Yarışması Komite Üyesi Osman Nuri Kes, Moda Tasarımcısı Neslişah Yılmaz Hidayetoğlu, Moda Tasarım Derneği (MOTAD) Başkanı Betül Eren Işık, iç mimar Sercan Selim Karakaş‘dan oluşan jüri heyeti, ev ve banyo tekstili kategorilerindeki 28 projeyi inceleyerek değerlendirmede bulundu.

PROJELER 14 FİRMA İLE EŞLEŞTİRİLDİ

Jüri değerlendirmesiyle finale kalan projenin dikilerek koleksiyon haline gelebilmesi adına projeler DENİB üyesi 14 firma ile eşleştirildi. Finalistlerin, moderatör ve mentorleri koordinasyonunda üretim çalışmalarını, kreasyonları ile eşleştirilen 14 firma ile tamamlamayacağı ifade edildi.

“SUYA, TOPRAĞA, YEŞİLE SAYGI”

Denizli'nin markalaşma yolculuğunda sektöre yenilikçi, katma değeri yüksek, inovatif ürünler kazandırmayı amaçladıklarını dile getiren Başkaya, “Türk tekstil sektörünün dünya çapında önemli bir bölümünü oluşturan ev ve banyo tekstili üretimini tasarımcıların bakış açısıyla geleceğe taşıyacağına inandığımız yarışmanın bu yıl ki teması ‘Dönüşümün Büyüsü.’ Bu temayla Cumhuriyetimizin 100. yılında ‘suya, toprağa ve yeşile saygı’ diyerek Denizli’nin bu dönüşümün bir parçası haline gelmesi yolculuğumuz tüm hızıyla devam edecek” dedi.

Ev ve banyo tekstili finale kalan isimler ise şöyle:

EV TEKSTİLİ KATEGORİSİ
Beril Ortaç
Beste Serim
Edibe Zehra Kanıbol
Kerime Hilal Çalışkan
Özge Özkan
Sedef Biricik
Sena Çiftçi

BANYO TEKSTİLİ KATEGORİSİ
Dilek Selçuk
İlke Deniz Selçuk
İvanna Zhydenko
Pınar Sağlamtaş
Seniyye Serim
Sevde Ecem Gürbüz
Ümmü Acar