Memişoğlu: 2022’de ülkemizden ABD’ye gönderilen havluların yüzde 85’i Denizli’den – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Memişoğlu: 2022’de ülkemizden ABD’ye gönderilen havluların...

Memişoğlu: 2022’de ülkemizden ABD’ye gönderilen havluların yüzde 85’i Denizli’den

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Mart 2023 Çarşamba - 14:54Güncelleme: 15 Mart 2023 Çarşamba - 14:55
Memişoğlu: 2022’de ülkemizden ABD’ye gönderilen havluların yüzde 85’i Denizli’den

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, 2022 yılında Türkiye'den Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gönderilen havlunun yüzde 85’inin doğrudan Denizli’den ihraç edildiğini belirtti.

Ticaret Bakanlığınca desteklenen Denizli Ev Tekstili Sektörünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Geliştirilmesi Projesi (UR-GE) kapsamında ABD’nin New York eyaletinde yurt dışı pazarlama programı düzenlendi.

“AMACIMIZ İHRACATI ARTTIRMAK”

New York Home Fashions Market Week ile eş zamanlı düzenlenen programın amacının ABD ile olan ilişkilerini güçlendirmek ve bu ülkeye olan ihracatını artırmak olduğunu dile getiren DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Proje üyesi 9 firma ve 14 kişiden oluşan bir heyet, katılım sağlıyor ve ABD’nin önde gelen 27 farklı firmasının satın alımcılarıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştiriyor” dedi.

"%85’İ DENİZLİ’DEN İHRAÇ EDİLDİ"

2022 yılında Denizli’den ABD’ye 497 milyon dolarlık ihracat yapıldığını dile getiren Memişoğlu, “Bu değerle ABD, ilimizin en çok ihracat gerçekleştirdiği ikinci ülke konumunda. 2022 yılı verilerine göre ülkemizden ABD’ye gönderilen 168 milyon dolarlık havlunun 142 milyon dolarlık kısmı, yani yüzde 85’i doğrudan ilimizden ihraç ediliyor” diye konuştu.

“TÜRK HAVLUSUNUN KALİTE ALGISI YÜKSEK”

ABD’ye yönelik iletişim ve tanıtım çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Memişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle havlu grubunda ABD çok talepkar bir pazar. ABD’de Türk havlusunun kalite algısı yüksek. Biz kalitemiz ile rakip ülkelerimizle aramızdaki fiyat farkını kapatmaya çalışıyoruz, ancak fiyat tutturma konusunda zorlandığımızı belirtmek istiyorum. ABD’ye yönelik 2016 yılından bu yana devam eden iletişim çalışmalarımızı belli bir noktaya getirdik. Geçtiğimiz sene Türk havlusuna yönelik yaptırdığımız kısa filmi buradaki etkinliklerde satın alımcılarla da paylaşıyoruz. Denizli ev tekstili sektörünün sadece bugün değil, orta ve uzun vadede de ABD pazarında güçlü bir şekilde var olmayı sürdüreceğine inanıyorum.”