Memişoğlu: İskandinavya, Denizli için potansiyeli yüksek bir pazar – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Memişoğlu: İskandinavya, Denizli için potansiyeli yüksek...

Memişoğlu: İskandinavya, Denizli için potansiyeli yüksek bir pazar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Haziran 2023 Cuma - 17:50Güncelleme: 17 Haziran 2023 Cumartesi - 09:36
Memişoğlu: İskandinavya, Denizli için potansiyeli yüksek bir pazar

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından Danimarka ve İsveç’e olan ihracatını artırmak amacıyla UR-GE yurt dışı pazarlama programı düzenlendi. DENİB Başkanı Memişoğlu, İskandinavya’nın Denizli için potansiyeli yüksek bir pazar olduğunu belirtti.

Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği, DENİB tarafından yürütülen “Denizli Ev Tekstili Sektörü Yurt Dışı Pazarlama Takımı, Uluslararası Rekabet Geliştirme (UR-GE) Projesi” kapsamında 14 Haziran tarihinde Kopenhag’da ve 16 Haziran tarihinde Stockholm’de ev tekstili sektörüyle ilgili olarak ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Denizli’den 2022 yılında Danimarka’ya 50,9 milyon dolar, İsveç’e ise 25,1 milyon dolar ihracat yapıldığını kaydeden DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Proje katılımcısı olan 9 firmamız Danimarka ve İsveç’te 150’nin üzerinde görüşme yaptı. Özellikle avrupa ülkelerine yönelik düzenlenen programların yakın bir gelecekte karşımıza çıkacak olan Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması kapsamında önemli bir yeri bulunuyor. Avrupalı alıcıların tedarikçilerden beklentileriyle ilgili olarak yüz yüze görüşmelerin oldukça faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Tekstil ve hazır giyim sektöründe kabul görmüş markalarıyla ve kaliteye verdiği önemle bilinen İskandinavya’nın Denizli için potansiyeli yüksek bir pazar olduğunu belirten Memişoğlu, şunları söyledi:

“Bu ülkelerde refah düzeyi yüksek, bu yüzden katma değeri yüksek ürünler öncelikli tercihleri oluyor. Ürünlerimizin kalite düzeyinin, bu ülkelerin tüketicileri için son derece tatmin edici olduğunu söylemek mümkün. Bu pazarlara olan ihracatımızın önümüzdeki dönemde, gerçekleştirdiğimiz yurt dışı pazarlama programların da desteğiyle giderek artacağına inanıyorum. Denizli İhracatçılar Birliği olarak, Ticaret Bakanlığımızın da desteğiyle yılın ikinci yarısında da çeşitli sektörlerimizin yurt dışı tanıtımları için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.”