Memişoğlu: Heimtextil Fuarı’nda Denizli ev tekstili tanıtıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Memişoğlu: Heimtextil Fuarı’nda Denizli ev tekstili...

Memişoğlu: Heimtextil Fuarı’nda Denizli ev tekstili tanıtıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Haziran 2022 Cuma - 14:55Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma - 15:12
Memişoğlu: Heimtextil Fuarı’nda Denizli ev tekstili tanıtıldı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Heimtextil Fuarı’nda Denizli’de üretimi yapılan ev tekstili ürünlerinin en iyi şekilde tanıtıldığını belirtti.

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, ev tekstili sektöründe dünyanın en önemli fuarları arasında gösterilen Heimtextil’in kapılarını 21 Haziran’da ziyaretçilere açtığını, Denizli firmalarının 32 standla fuarda yer aldığını, Denizli İhracatçılar Birliğinin de Turkish Towels markasıyla 6. kez katılım sağladığını ve Türk havlusuna yoğun ilgi gösterildiğini ifade etti.

Denizli’nin binlerce yıldır ticaretin önemli noktası olduğunu kaydeden Memişoğlu, “Tarihten aldığı güç sayesinde geleceğe de emin adımlarla yürüyen Denizli, Heimtextil Fuarı’nda 2022 yılında da güçlü bir katılımla temsil ediliyor. Pandemi dönemi sonrasında ilk kez kapılarını açan Heimtextil Fuarı’nda ilimizin ev tekstili sektörünü tanıtmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Tam iki sene sonra paydaşlarımızla tekrar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Denizli firmalarının yenilikçi ürünleriyle dikkat çektiğini belirten Memişoğlu, “180’in üzerinde ülkeye ihracat yapan ve ev tekstili sektörünün öncü kenti olan ilimiz, sektörel deneyimi ile son trendleri harmanlayarak dünyanın beğenisine sunuyor, ev tekstiline yeni bir bakış açısı getiriyor. Bugün itibariyle ülkemizin toplam havlu ve bornoz ihracatının yüzde 70’inden fazlası, nevresim ihracatının ise yüzde 55’i Denizli’den gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı.