Memişoğlu: Dolar 22 liranın altında olmamalı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Memişoğlu: Dolar 22 liranın altında olmamalı

Memişoğlu: Dolar 22 liranın altında olmamalı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Mayıs 2023 Çarşamba - 11:18Güncelleme: 31 Mayıs 2023 Çarşamba - 11:19
Memişoğlu: Dolar 22 liranın altında olmamalı

Denizli Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Bizim için doların en azından 22 liranın altında olmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Uzunoğlu, Selim Yaymanoğlu ve DENİB Genel Sekreteri Uğur Dayıoğlu ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Osman Nuri Boyacı ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

“KURLARDAKİ BASKI KALDIRILMALI”

Ziyarette açıklamalarda bulunan Memişoğlu, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, yeni oluşacak ekonomi yönetiminden beklentilerini sıraladı. Piyasanın gerçeklerini bilerek, üretimden, istihdamdan, ihracattan yana bir yaklaşım modeli beklediklerini dile getiren Memişoğlu, “En kısa sürede Merkez Bankasının almış olduğu özellikle ihracatçıyı zora sokan tedbirlerin, kurlardaki baskının bir an önce hafifletilmesini ve kaldırılmasını bekliyoruz. Bunun neticesinde de eminim ihracatçı ve sanayici rahatlayacaktır. Ekonomi ya da ticaret, serbest olduğunda kendini geliştirip, bir yerlere ulaşabiliyor” dedi.

“PAZARLARIMIZI KAYBEDİYORUZ”

Yaşanılan sıkıntılar ve rekabette ellerinin giderek zayıflaması nedeniyle ciddi pazar kayıplarıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten Memişoğlu, “Şu anda pazarlarımızın bir bölümünü kaybetmek üzereyiz. Buralarda güçlenmek ve kendimize yeni pazarlar bulabilmek için yeni ekonomik düzenlemelere ihtiyacımız var. Umarım yeni kabinede bu ihtiyaçlarımıza cevap verebilir. Bizlerde istihdamla, üretimle ve ihracatla katkı sağlamaya devam ederiz”diye konuştu.

“DOLAR 22 LİRANIN ALTINDA OLMAMALI”

Özellikle dolar kuru üzerinde sanayicinin genel kanısını paylaşan Memişoğlu, doların 22 liranın altında olmaması gerektiğini kaydetti. Memişoğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Bizim için doların en azından 22 liranın altında olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sadece benim şahsi fikrim değil, gerek yönetim kurulunda gerekse İstanbul’da TİM’de yaptığımız toplantılarda böyle bir konu en azından kısa vadede gerekiyor. Kuru bugün 30 yapmak enflasyonu onunla birlikte yukarı çekmek demek. Buda yönetilebilir bir konu değil. Öncelikle biraz yavaşça gevşetmek, baskıyı hafifletmek ve sonrada ekonomiyi kendi değerleri içinde bırakmak lazım diye düşünüyorum.”